Barcelona i Amsterdam reforcen la col·laboració en les polítiques de gestió del turisme i protecció del comerç local

Barcelona i Amsterdam reforcen la col·laboració en les polítiques de gestió del turisme i protecció del comerç local

El 4t Tinent d'Alcalde, Jordi Valls, s’ha reunit a l’Ajuntament amb el seu homòleg holandès, Sofyan Mbarki, per tractar sobre les polítiques de les dues ciutats en matèria de turisme, comerç i economia de proximitat.

El tinent d’Alcaldia d’Economia, Hisenda, Promoció Econòmica i Turisme, Jordi Valls, s’ha reunit a l’Ajuntament amb el seu homòleg holandès, Sofyan Mbarki, per tractar sobre les polítiques de les dues ciutats en matèria de turisme, comerç i economia de proximitat.

 

En una trobada aquesta setmana a l’Ajuntament de Barcelona, el tinent d’alcaldia d’Economia, Hisenda, Promoció Econòmica i Turisme, Jordi Valls, i el seu homòleg holandès, Sofyan Mbarki, han compartit les iniciatives impulsades per les dues ciutats en la gestió del turisme a través de noves polítiques de gestió turística orientada a millorar el retorn de l’economia del visitant cap a la ciutadania i potenciar aspectes com la sostenibilitat, la digitalització del sector i la col·laboració públic-privada.

En aquest sentit, ambdues ciutats comparteixen el compromís per prioritzar la gestió del turisme en l’agenda pública tant a nivell municipal com a nivell europeu, i per això han acordat aprofundir en la col·laboració entre Amsterdam i Barcelona.

Valls i Mbarki han abordat també qüestions com la regulació i el control de l’oferta d’allotjament turístic, així com les estratègies que ambdues ciutats estan impulsant en matèria d’habitatge. El tinent d’alcaldia d’Amsterdam ha seguit amb interès els plans de Barcelona per reduir l’oferta d’Habitatges d’Ús Turístic (HUT) a la ciutat el 2028, i la relació que es manté amb el sector turístic i la ciutadania en el desplegament de les diverses mesures de gestió turística.

Per a Valls la trobada d’avui “és un pas més que consolida una relació fluida amb una ciutat que comparteix reptes molt similars als de Barcelona en matèria de turisme, diversificació econòmica o habitatge”. El responsable de l’àrea econòmica ha destacat que “som dues ciutats capdavanteres a Europa en la recerca de solucions a reptes que tenen una escala global i que no podem resoldre individualment”, per la qual cosa a remarcat la importància de teixir aliances.

En clau de protecció de l’activitat econòmica al territori, també s’han compartit les experiències de les dues ciutats de suport al comerç local i als establiments emblemàtics, així com de les mesures impulsades per assegurar la protecció dels barris històrics de les ciutats i el seu patrimoni.

En aquesta línia, tant Barcelona com Amsterdam comparteixen la necessitat d’aplicar noves eines normatives per reduir l’impacte del turisme i protegir el comerç, la cultura i la cohesió social en els seus centres urbans. Al mateix temps, ambdues ciutats han refermat el compromís de buscar la complicitat i cooperació dels sectors empresarials i de la innovació per aconseguir un sector turístic més sostenible que contribueixi a les seves comunitats locals i que tingui un impacte positiu, tant a escala local com global.

En aquest sentit, les dues ciutats treballen per consolidar mesures que millorin l’entorn urbà com a lloc per viure-hi i promouen una agenda d’accions per a un turisme més sostenible.