Bloomberg Philanthropies

Michael Bloomberg, fundador de l’empresa mediàtica nord-americana Bloomberg, L.P., va ser el 108è alcalde de la ciutat de Nova York i va posar en marxa els premis Mayors Challenge (el repte dels alcaldes) per impulsar la millora de la qualitat de vida de les persones mitjançant projectes d’innovació social. Són idees transferibles i replicables que s’han d’executar amb pressupostos cada vegada més ajustats i amb unes necessitats creixents.

Mayors Challenge és impulsat per la fundació Bloomberg Philanthropies, i els premis atorgats inclouen també un seguiment i suport en la implementació, a fi de garantir-ne la reproducció en altres ciutats.

El projecte VinclesBCN va participar al Mayors Challenge 2014, juntament amb 155 ciutats més. Barcelona va rebre el primer premi, dotat amb cinc milions d’euros, i les altres quatre ciutats finalistes (Kirklees, Atenes, Estocolm i Varsòvia) van rebre un milió d’euros cadascuna.

La fundació Bloomberg Philantropies promou que les ciutats busquin idees innovadores per resoldre problemes que afectin a la seva població