Comença el programa Cinema Sènior: cine a 2 euros

Comença el programa Cinema Sènior: cine a 2 euros

11/07/2023 - 13:27

persones grans. Les persones de més de 65 anys podran anar al cinema per 2 euros un dia a la setmana, en un total de 50 sales de la província Barcelona que s'han adherit al programa, impulsat pel govern espanyol.

Les persones de més de 65 anys podran anar al cinema per 2 euros un dia a la setmana, en un total de 50 sales de la província Barcelona que s'han adherit al programa, impulsat pel govern espanyol.

Aquest dimarts 11 de juliol comença el programa Cinema Sènior, amb el qual les persones de més de 65 anys podran anar al cinema per 2 euros un dia a la setmana a qualsevol de les 420 sales de cinema d’Espanya que s’han adherit a la iniciativa. A Catalunya, són 76 sales, 50 de les quals a la província de Barcelona.

La mesura permet l’entrada a 2 euros preferiblement els dimarts, o un altre dia en el cas de les sales que només obren durant el cap de setmana o que tanquen els dimarts. Les entrades només es podran expedir en les taquilles de les sales, prèvia identificació de la persona i l’acreditació de la seva edat.

El programa compta amb un pressupost de 10 milions d’euros a càrrec dels Pressupostos Generals de l’Estat 2023.

Les persones de 65 anys o més constitueixen el grup d’edat que més està trigant a reprendre els hàbits d’assistència al cinema en sales previs a la pandèmia. Així, en l’assistència al cinema s’observen encara notables diferències entre franges d’edat: si el 49,3% dels joves de 20 a 24 anys va acudir almenys una vegada a l’any al cinema entre 2021 i 2022, aquest percentatge cau fins al 6% en la població de més edat.

Aquesta proposta vol recuperar la il·lusió de gaudir del cinema com una experiència emocional i presencial, que transcendeix el mer fet de veure una pel·lícula i que, en canvi, converteix l’acte d’anar al cinema en una pràctica social i vibrant.