VinclesBCN col·labora amb les Escoles de Salut

VinclesBCN col·labora amb les Escoles de Salut

25/05/2023 - 11:08

persones grans. L'objectiu és millorar l’estat de salut percebut de les persones majors de 60 anys

Des de l’any 2008 existeixen a alguns barris de Barcelona les Escoles de Salut de les Persones Grans (ESPG). Aquesta intervenció consisteix en sessions grupals gratuïtes i setmanals, està liderada per l’Agència de Salut Pública (ASPB) en col·laboració estreta amb altres institucions i entitats i pretén generar un impacte positiu en el benestar emocional, reduir l’aïllament social i fomentar l’envelliment actiu de les persones grans.

La finalitat d’aquestes sessions és donar a conèixer recursos i serveis que existeixen a l’abast de la població per combatre la soledat no volguda. A més de fomentar la vinculació amb altres recursos, la participació activa a la societat, crear una xarxa social, crear un espai d’acompanyament i apoderar a les persones grans.

Des del servei VinclesBCN es participa en les sessions acompanyant a les persones usuàries i presentant el propi servei a través de sessions informatives.

Aquest any, des del servei es participa en un total de 18 sessions informatives de diverses Escoles de Salut, en col·laboració amb altres serveis com la Teleassistència i Radars, entre d’altres.