Projectes

Projecte agro-ecològic de l'hort urbà

Dins del cicle d'activitats obertes trimestrals el Projecte agro-ecològic de l'hort urbà proposa les següents activitats DURANT LA TARDOR per compartir les tasques agrícoles el primer dissabte de cada mes, d’11 a 13 hores:
Al setembre (03.09.16) fem planter de tardor!
A l’octubre (01.10.16) Trasplantem el planter a les taules de cultiu!
Al novembre (5.11.16) Compostem!
Al desembre (3.12.16) Organitzem el banc de llavors!
Organitza: Grup de l’Hort del Mas Guinardó
A banda d'aquests dies el grup de l'Hort del Mas Guinardó es troba cada dissabte d'11h a 13h a les terrasses de l'hort.

HISTÒRIA DE L'HORT DEL MAS GUINARDÓ
Des de la seva obertura, a la primavera de 2011, al Casal d’Entitats Mas Guinardó apostem per una vida sana i sostenible. En aquest sentit, l’hort urbà ha estat un projecte fonamental, plantejat en un inici per Eco-ROCAGUINARDA que s’ha anat estenent al veïnat, i constitueix una eina bàsica del Casal de cara a prendre consciència de la necessitat de viure de manera més respectuosa amb nosaltres i amb el nostre entorn a través del què cultivem i el què mengem.
Mes a mes, l’Hort del Mas ocupa un espai important en les activitats de la programació oberta del Casal d’Entitats Mas Guinardó al barri a través d’exposicions, tallers infantils i adults, cine-fòrums, xerrades i presentacions de llibres i projectes relacionats amb l’agro-ecologia, el consum responsable i la sostenibilitat.
L’Hort del Mas és un espai obert, d’intercanvi i aprenentatge per als seus membres, així com per al teixit associatiu i per al barri del Guinardó. La seva continuïtat depèn de l’energia que aporten el grup de veïns/es del barri que s’encarreguen de la seva gestió i manteniment del dia a dia d’aquest espai viu i obert a tothom.

ACTIVITATS PERIÒDIQUES i GRATUÏTES OBERTES al BARRI d’ENTITATS i GRUPS

Taller d’Idees

Grup de trobada de persones interessades en millorar la seva creativitat, dins de l’ámbit de la creació tèxtil, pintura, i d’altres tècniques.

1er Dilluns del mes, 16.30 - 19.30h.

 

Cercle Dialògic

Espai de trobada on els i les participants en pla d’igualtat i llibertat ens proposem  “llegir el món” i “la vida”, per a poder-la compartir amb i des de la diferència. No busca unanimitats sinó assolir la pròpia “paraula”.

Els qui no hi heu vingut mai, truqueu abans al Tel. 934553017 o 934369956.

2n Dilluns del mes, a les 19.30h

Organitza: Cooperativa Cultural Rocaguinarda

 

ATB- Prendre consciència a através del cos

És un camí per desenvolupar “l’adonar-se” de la consciència i expandir-la, equilibrant pausa i moviment, connectant amb la nostra interioritat a través del cos.

Dimarts: 12.15 - 13.45h

Organitza: Educació22-Mon Solidari

 

Gam

Grup d’ajuda mutua en el dol entre famílies que pateixen una pèrdua gestacional-neonatal. 

Espai per  a compartir experiències a on prima la confidencialitat, l’empatia i la comprensió.

2n dimecres del mes: 19 - 21h

Organitza: Petits amb Llum

 

Espai Social d’Escacs

Espai de trobada, pràctica i aprenentatge dels escacs, supervisada per monitors d’escacs, que preten la interrelació entre els associats i el donar a conèixer l’entitat i l’esport dels escacs entre la gent del barri i el públic en general, sense limitacions d’edat. 

Divendres: 18.30 - 21.30h 

Dissabte: 10h - 13h.

Organitza:PEONA I PEÓ, Club d’Escacs

 

Grup de l’Hort del Mas Guinardó

El grup de l’hort del mas Guinardó s’obre al barri del Guinardó el primer dissabte de cada mes, per compartir les tasques agrícoles. 

Dissabte: 11 - 13h

 

Creació Literaria i Mindfulness

Taller de 10 sessions a partir del 22 de febrer. 

- Potenciar el costat creatiu mitjançant les tècniques de relaxació, meditació i mindfulnes - Facilitar la connexió interior i l’autoconeixement mitjançant la meditació i l’escriptura - Millorar la gestió emocional - Atenció plena i escriptura -  Aprendre a fluir amb el text.

Per a totes les persones afeccionades a l’escriptura creativa i a les pràctiques de relaxació, meditació i mindfulness.  Facilitadora: Pilar Blanco

Places limitades, inscripcions a consergeria.

Els dimecres de 18:30 a 20h 

Organitza: Educació 22-Món Solidari

 

Taller d’Historia

El Pou us convida a una tertúlia oberta per debatre algun tema històric presentat per un membre del seu equip. Activitat interactiva on, a partir d’unes dades introductòries, tothom pot dir-hi la seva. En diem Taller per significar la participació dels assistents. En la primera sessió s’estudiarà un plànol militar de 1865 i ens fixarem en els elements relacionats amb el territori del Districte.

El 3er dimecres de cada mes, de 19h a 21h

Organitza: El Pou, Grup d’Estudi de la Vall d’Horta i la Montanya Pelada

 

Espai de Documentació Històrica

El Pou obre un espai on trobar documentació històrica dels barris del Districte d’Horta-Guinardó i també per intercanviar informacions sobre el nostre passat. Un lloc per donar i per rebre coneixements, fotografies, documents, testimonis… 

Dimecres (menys el tercer del mes) a partir del 22.03. De 19.00 a 21.00 h.

Organitza: El Pou, Grup d’Estudi de la Vall d’Horta i la Montanya Pelada