Un primer trimestre de l'any ben carregat d'activitats!

Aquest primer trimestre de l'any 2019 ha estat ple d'activitats per a les famílies amb fills i filles adolescents i també per als i les professionals que treballen amb joves; hem tingut propostes i formats de formació per a tots els gustos!

 

Vam iniciar el trimestre al gener amb una nova tanda de Jornades per a professionals en versió hivern, ja que fins el moment només l'oferíem al juliol. I certament, va tenir molt bona rebuda i molt d'interès per als professionals que treballen amb adolescents i joves. A càrrec de la psicopedagoga, terapeuta i formadora, Anna Serra, durant tres dies es va crear un espai d'aprenentatge, coneixement i adquisició de noves eines i propostes relacionades amb l'etapa de l'adolescència. Al mateix temps es van crear espais i dinàmiques enfocats a compartir la vocació professional dels participants per a poder reflexionar al voltant de la tasca que desenvolupen.

 

Hem continuat realitzant activitats com la tertúlia mensual per a famílies adoptives a càrrec de l'Institut Diversitas i el debat mensual de l'Aquí Parlem dinamitzat per les educadores del centre. Els temes tractats aquest trimestre han estat els límits i les conseqüències a l'adolescència i com gestionem la frustració dels fills i filles quan els diem no. Aquest darrer debat, al mes de març, va tenir molt d'interès, molta participació i intercanvi d'experiències per part dels i les participants; que és l'essència d'aquest espai de debat.

 

Seguint amb les activitats d'Oxigena't, on es dóna un espai de cura i benestar a les famílies, aquest trimestre hem fet cinc sessions de mindfulness, conduïdes per Quantum. En aquestes sessions hem pogut conèixer els orígens d'aquesta tècnica, quins són els seus beneficis i com podem practicar-ho a casa per tal de rebaixar els moments de tensió i estrès.

També hem seguit oferint el cicle trimestral de xerrades o tallers al voltant d'una temàtica concreta, i aquest trimestre, ha estat la intel·ligència emocional. Juntament amb la Milos Salgueda i l'equip de SEER, hem pogut conèixer estratègies per a cuidar-nos emocionalment com a pares, i a com fer-ho amb els nostres fills i filles.

 

Per últim, hem realitzat diverses formacions del nostre catàleg, tant al propi Centre per a Famílies amb Adolescents, com també a escoles, instituts i entitats externes.

També cal destacar que, aquest trimestre, hem col·laborat a la campanya Informa't. Juntament amb professionals del CAAJ i dels PIJ, hem realitzat un taller per a famílies i joves enfocat a la finalització de l'ESO i a conèixer les diferents propostes del sistema educatiu i com poder acompanyar des de les famílies en aquest procés de presa de decisions.

 

Només ens queda dir que, ha estat un primer trimestre de l'any ben carregat d'emocions i formacions, i que esperem que així continuï al llarg  del curs i que ens seguiu acompanyant!​