Camina i pedala amb La Fàbrica del Sol

Mobilitat. "Camina amb nosaltres!" és el lema escollit per a la Setmana Europea de la Mobilitat Sostenible d'aquest any

El dilluns 16 engegarà una nova edició de la Setmana Europea de la Mobilitat Sostenible, una campanya que aglutina gairebé 2000 ciutats i poblacions en una vasta programació d’activitats que estimula la ciutadania a moure’s d’una manera sostenible, saludable i segura. El lema escollit enguany és “Camina amb nosaltres!” i convida les persones a moure’s a peu: un mitjà de desplaçament saludable, econòmic, equitatiu i eficient. A Barcelona concretament, cada dia es fan al voltant de 2,5 milions de desplaçaments a peu. Una xifra que representa més del 30% del total de desplaçaments de la ciutat.

En aquest context, la primera proposta del nou programa d’activitats de La Fàbrica del Sol és una passejada pel barri de la Barceloneta per mesurar el soroll i prendre consciència de com pot arribar a perjudicar la salut de la població. És la primera de tres activitats del programa emmarcades en la Setmana de la Mobilitat Sostenible 2019.

  • “Soroll i salut”. Dimecres 18, de 18 a 20h. Aquesta passejada començarà a La Fàbrica del Sol i resseguirà les zones més transitades del barri. Per inscriure’t, clica aquí.

La segona activitat que organitza La Fàbrica del Sol dins la Setmana és una ruta per la Vall d’Hebron que inclou la visita a una estació de la Xarxa de Vigilància i Previsió de la Contaminació Atmosfèrica (actualment hi ha  llista d’espera). I la tercera està destinada a les persones que es mouen habitualment amb la seva pròpia bicicleta i patinet. Es tracta d’un taller per costumitzar aquests vehicles a l’Ateneu de Fabricació de La Fàbrica del Sol.

  • “Vesteix el teu vehicle sostenible”. Dissabte 21, de 10.30 a 13.30h. Un taller familiar de confecció d’accessoris per a bicis i patinets amb lones  publicitàries reutilitzades, Per inscriure’t, clica aquí.

Per consultar tota la programació de la Setmana de la Mobilitat Sostenible 2019 a Barcelona, disposeu d’una agenda a la pàgina web de l’Ajuntament amb cercador per data. Hi trobareu totes les activitats que se celebraran a la ciutat des del 16 fins al 22 de setembre. Reserva’t les dates!