Vols convertir-te en muver?

Mobilitat Sostenible. Al mes d’octubre va aterrar a Barcelona el MUV, un projecte d’innovació europeu enfocat a promoure la mobilitat sostenible entre la ciutadania a través de la gamificació. Jugueu?

La combinació entre innovació i creativitat ha permès desenvolupar el MUV (Mobility Urban Values) un projecte finançat pel programa europeu Horizon 2020 que s’està implantant en fase de proves a la ciutat de Barcelona, concretament al districte de Sant Andreu.

El MUV és una iniciativa que es basa en la participació a través d’una app, tothom que ho vulgui se la pot descarregar i començar a jugar, l’objectiu és aconseguir punts per tal d’obtenir premis, descomptes i altres beneficis. Els punts s’obtenen utilitzant el transport públic, la bicicleta o compartint cotxe!

A més, les persones no juguen soles, sinó que es pot competir amb els i les veïnes del districte. D’altra banda, la ciutadania no és la única implicada ja que els comerços de la zona hi poden participar aportant descomptes o altres solucions als usuaris o usuàries que obtinguin la major quantitat de punts.

A través del joc, l’aplicació genera dades de mobilitat que es posaran a disposició dels barris, de forma anònima per fomentar el debat sobre la mobilitat sostenible.

El MUV té com a principal finalitat fomentar les formes de transport alternatives al vehicle privat a través de la participació. T’animes a convertir-te en muver?