Caçadors de sons

El dimecres 26 d’abril és el Dia Internacional de Conscienciació envers el Soroll i Barcelona es sumarà a la 1a Setmana Sense Soroll amb una experiència innovadora que es realitzarà simultàniament a totes les seus de districte de la ciutat.

Sovint el soroll no ens deixa sentir els sons de la ciutat. Tot vibra, tot batega i, si ens aturem a escoltar, descobrirem la bellesa oculta del patrimoni sonor del nostre entorn. El dimecres 26 d’abril, a les 17.45 h us convidem a trobar-nos a la Seu de cadascun dels districtes de Barcelona per fer uns enregistraments sincronitzats que posteriorment tothom podrà escoltar per descobrir com sona Barcelona.

Cada grup realitzarem tres gravacions per configurar el paisatge sonor.

- So general

-So específic local, com ara la campana d'una l’església

- So a microescala, com per exemple, el xipolleig d’una petita font.

A més de les gravacions, mesurarem els decibels amb sonòmetres i farem fotografies per il·lustrar tota l’acció. Podeu seguir tota l'acció amb l'etiqueta #BarcelonaSona

El Mapa Barcelona + Sostenible és una plataforma virtual que recull iniciatives socials i ambientals de la ciutat. Per primera vegada, s'incorporaran sons associats als punts de les seus dels districtes i a més a més, podreu afegir fotos i relats. Per consultar com registrar-se al mapa i pujar fotos i relats, podeu consultar el següent document: Instruccions Mapa B+S

En el marc de la 1a Setmana Sense Soroll a Catalunya (SSS)

Dia: 
26/04/2017
Horari: 
a les 17.45 h
Preu: 
gratuït
Observacions: 

Si voleu fer els vostres propis enregistraments podeu portar la vostra gravadora (format WAV 44/24 o MP3) o fer servir el vostre telèfon mòbil.

Prescindir del sentit de la vista ens ajuda a escoltar millor, per això us suggerim que porteu algun mocador o antifaç per tapar-vos els ulls.

Arxius relacionats
Punt de trobada: 
Consulteu a arxius relacionats el punt de trobada del districte on us heu apuntat