Esteu aquí

Nous carrils bus a la Meridiana per millorar el transport públic

Mobilitat. Oberts al trànsit dos nous carrils bus a l’avinguda Meridiana, que redueixen en 8 minuts el temps d’entrada a la ciutat en hora punta.

La posada en marxa de dos nous carrils fa que l’entrada i la sortida de Barcelona sigui més ràpida i segura per als autobusos. Se’n beneficien 38 línies interurbanes. L’objectiu és potenciar l’ús del transport públic i aconseguir una avinguda Meridiana més amable per als veïns i les veïnes.

Els nous carrils oberts al trànsit funcionen entre l’avinguda de Rio de Janeiro i el passeig de Fabra i Puig, un en cada sentit. El d’entrada se situa a l’esquerra de la calçada, com a carril central, i dóna continuïtat al que s’acabava fins ara a Rio de Janeiro. El de sortida s’ubica a la dreta de la calçada. Tots dos connecten amb el carril bus-VAO de la C-58.

Amb la posada en funcionament d’aquests carrils s’agilitza el trànsit d’uns 300 busos diaris de 38 línies interurbanes, que poden circular sense aturar-se a les parades de les línies convencionals. En hora punta es restaran fins a 8 minuts del temps d’entrada a Barcelona dels busos.

Els nous carrils formen part del procés engegat en col·laboració amb el veïnat per transformar l’avinguda Meridiana i convertir-la en un eix cívic. “Volem que l’avinguda Meridiana sigui una via més amable, pacífica, que doni prioritat als vianants i potenciï el transport públic”, ha remarcat la tinenta d’alcaldia d’Ecologia, Urbanisme i Mobilitat, Janet Sanz.

Amb aquesta intervenció també s’han pavimentat i repintat tots els carrils de circulació en ambdós sentits i s’han adaptat a les dimensions de carrils urbans.