The local government and the third sector, united in the fight against energy poverty

El Congrés Català de Pobresa Energètica, que se celebra a Sabadell aquests dies 3 i 4 de novembre, ha reunit representants de l’àmbit municipal, entitats i tercer sector amb l’objectiu de trobar solucions i alternatives per combatre els talls de subministrament que les empreses energètiques imposen a les famílies en situació vulnerable.

Durant la seva intervenció l’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, ha anunciat que Barcelona seguirà treballant per municipalitzar l’aigua i per crear un operador d’energia “que ens permeti ser autònoms en aquest àmbit”. L’alcaldessa ha instat totes les administracions catalanes a unir les forces per canviar el model energètic del país a fi de combatre un sistema que ha definit com “descarnat amb els més febles”. “És un problema estructural, i això és indignant, però ho podem canviar”, ha subratllat.

Al congrés s’ha fet pública una declaració institucional signada pels organitzadors —els ajuntaments de Sabadell, Barcelona i Badalona, l’Àrea Metropolitana de Barcelona, la Diputació de Barcelona,  l’associació Ecoserveis i la Taula d’Entitats del Tercer Sector de Catalunya— en què es reclama la implicació de les institucions i entitats catalanes en la lluita contra la pobresa energètica, i també es demana al Govern espanyol que apliqui les directives europees que protegeixen els usuaris en aquests casos i que no se suprimeixin normatives que treballin en aquest sentit.

El I Congrés Català de Pobresa Energètica pretén ser un espai de debat i reflexió sobre la lluita contra la vulnerabilitat energètica i es convoca amb l’objectiu d’oferir solucions a problemes concrets. El congrés oferirà, fins a aquest divendres, diverses activitats de debat i reflexió paral·leles que tractaran els reptes, els dilemes i les taules rodones que es presenten al voltant de la problemàtica de la lluita contra la pobresa energètica.

El món local i el tercer sector, units en la lluita contra la pobresa energètica
El món local i el tercer sector, units en la lluita contra la pobresa energètica

Links and related material