Inici » Noticia » Així ha anat la Setmana dels Horaris 2019

Així ha anat la Setmana dels Horaris 2019

Organització del temps. La 6a edició de la Setmana dels Horaris va tenir lloc del 3 al 7 de juny de 2019 amb l'objectiu de donar a conèixer els avantatges econòmics, ambientals i socials de la reforma horària i presentar els reptes existents.

La 6a edició de la Setmana dels Horaris va tenir lloc del 3 al 7 de juny de 2019. Un any més, tenia per objectiu donar a conèixer els avantatges econòmics, ambientals i socials de la reforma horària, a la vegada que ha estat una oportunitat per presentar els reptes existents en relació a la transformació de l’organització del temps de la vida quotidiana.

La Setmana dels Horaris és un esdeveniment que s’emmarca en les accions que impulsa la Iniciativa per a la Reforma Horària i que compta amb el suport institucional de la Generalitat de Catalunya. El programa d’aquesta 6a edició era molt variat i complert: conferències i debats, presentacions de bones pràctiques en reforma horària i d’informes que s’han realitzat en matèria d’organització del temps; i seminaris en temes de reforma horària i la presentació de la ‘Barcelona Time Use Initiative for a Healthy Society’, que va ser també l’acte de cloenda de la 6a Setmana dels Horaris.

Pel que fa a la presentació de bones pràctiques en reforma horària, 10 empreses van compartir les seves experiències i les mesures implantades al conseller de Treball, Afers Socials i Famílies, Chakir el Homrani. Entre aquestes 10 empreses 3 són membres de la Xarxa NUST: la Fundació Joia, Softmachine i TBS.

El tancament d’aquesta última edició la Setmana dels Horaris va tenir lloc al CIDOB i va comptar amb la participació de Fabian Mohedano, promotor de la Reforma Horària; de la Dra. Sara Berbel, gerent de Política Econòmica i Desenvolupament Local de l’Ajuntament de Barcelona i directora general de Barcelona Activa i d’Alexis Serra, director de l’Oficina per a la Reforma Horària del Govern de la Generalitat de Catalunya. A més a més, l’acte també va comptar amb la presència de representants de les principals xarxes internacionals vinculades als usos del temps, els horaris i la cronobiologia.

Sara Berbel va recordar que Barcelona té horaris molt diferents de la resta d’Europa, fet que fa que les persones dormin menys i tinguin horaris més llargs. Això afecta negativament l’economia. A més, les dades diuen que les dones catalanes són les més estressades d’Europa. Per aquestes raons fa anys que l’Ajuntament va començar a treballar en el tema dels horaris, i posteriorment amb la Generalitat de Catalunya. La societat civil, les persones expertes i els governs estan actualment treballant per dur a terme aquest canvi.

La intenció és definir un model que sigui exportable a la resta d’Europa. Cal canviar valors i estratègies, i per això l’Ajuntament de Barcelona vol apostar-hi: millorar la salut, el descans i la igualtat, per això s’està treballant amb el Pacte del Temps. Va mencionar algunes de les mesures implantades pel pacte del temps, com per exemple les 7 càpsules de BTV per Horaris més saludables, el projecte amb l’Agència Catalana de Salut, joves i les TIC, la Guia per a horaris més saludables per a les empreses, el programa de mentoria per a empreses, i el Premi Barcelona a l’Empresa innovadora en conciliació i temps. També va mencionar les 15 mesures de Barcelona Activa per una millor organització del temps de treball.

Recorda que, malgrat tots aquests esforços és fonamental convèncer als barcelonins i barcelonines, i és important traslladar-los tots els beneficis que la Reforma Horària pot tenir per a la ciutat i les persones que hi viuen.

Amb la creació de la ‘Barcelona Time Use Initiative for a Healthy Society’ es tracta de promoure un moviment internacional en temes d’organització del temps, que involucri tant els governs com la ciutadania, les empreses i les institucions. Sara Berbel va subratllar la necessitat de treballar amb les empreses, ja que tothom dona una gran part del seu temps a la feina i per tant aquestes són actors molt importants a l’hora de treballar per una millor organització del temps.