S’inaugura la 2a edició del màster ‘Inclusió social i drets de ciutadania de les persones amb discapacitat’ de la UB

El màster, que s’inicia el 15 de novembre, compta amb professionals de l’Institut Municipal de Persones amb Discapacitat (IMPD) com a docents

Fotografia dels representats de les entitats i els alumnes graduats de l'edició 23/24. Fotografia de Xènia Fuentes.
05/11/2024 - 12:46 h - Educació i estudis Ajuntament de Barcelona

La Universitat de Barcelona ha acollit la presentació de la segona edició del màster ‘Inclusió social i drets de ciutadania de les persones amb discapacitat’ a l’Aula Capella de l’edifici històric. A l’acte hi van assistir diversos referents del màster, com  Marta Villanueva, regidora de Salut, Persones amb Discapacitat i Estratègia contra la Soledat i directora de l’IMPD.

Aquesta formació universitària, que s’inicia el 15 de novembre, és complementària al postgrau ‘Persones amb discapacitat, drets socials i cultura de les capacitats’. Així, el màster pretén oferir als alumnes un major coneixement de la situació actual de les persones amb discapacitat, a més de proporcionar les eines necessàries per millorar la qualitat de vida de les persones implicades. Per fer-ho, la formació compta amb la participació de professionals de l’IMPD que exerceixen com a docents.

Presentació del monogràfic anual sobre formació, ocupació i inclusió social

Durant l’acte s’ha presentat el monogràfic anual ‘La formació i l’ocupació com a palanques de canvi per la inclusió social de les persones amb discapacitat’. La publicació d’enguany destaca la reserva del 10% de l’oferta pública per a persones amb discapacitat, la creació d’una nova categoria professional destinada a persones amb discapacitat intel·lectual i el paper de l’IMPD, que des de 1979 treballa per crear entorns laborals més inclusius.

El pròleg del monogràfic subratlla la feina pendent en accessibilitat i inclusió per a les persones amb discapacitat. A Barcelona, la taxa de desocupació d’aquest col·lectiu és del 17,6%, molt superior al 10% de la població sense discapacitat. De les 65.000 persones amb discapacitat en edat laboral, només 14.500 treballen, i la bretxa salarial per discapacitat arriba al 25,2%.

Si vols obtenir més informació sobre el màster, visita la pàgina web de la Universitat de Barcelona.