Novetat

Darrere les persianes

Breu història de les lesbianes a Barcelona

Autor/es
Isabel Franc (guió), Rosa Navarro (il·lustració) i Maria Giralt (idea original)

Investigar i reflectir la història de les lesbianes a Barcelona és el propòsit de dues joves estudiants de màster quan s’adonen de com ha estat silenciada. Partint de les garants de la memòria històrica, l’experiència de les que en van ser protagonistes i la documentació que han anant recollint, ens fan un recorregut, a través del llenguatge del còmic, que s’inicia amb les figures més destacades de la República, com Lucía Sánchez Saornil, Irene Polo o Anna M. Martínez Sagi.

Descobreixen les aberracions del Patronato de Protección de la Mujer, ens revelen els codis comunicatius de la clandestinitat, la resistència durant la dictadura i l’explosió social, cultural, artística i festera de la Transició, fins a arribar a la llei de matrimoni entre persones del mateix sexe, que va marcar un abans i un després. 


Història
Societat
Dones
LGTBI+
Franquisme
Feminisme
Drets
Còmic

Isabel Franc

Escriptora, articulista i docent al màster de Gènere i Comunicació, va iniciar la seva carrera literària amb Entre todas las mujeres, finalista del premi La Sonrisa Vertical. És l’autora de la celebrada trilogia de Lola Van Guardia. Va rebre el premi Shangay amb la novel·la No me llames cariño, el premi Jennifer Quiles per la novel·la gràfica Alícia en un món real i el VII Premi Terenci Moix de literatura LGBT per Elogio del Happy End. Va coordinar i editar Las HumoristAs. Ensayo poco serio sobre mujeres y humor. La seva darrera novel·la, Dos tazas, representa el retorn del seu personatge més emblemàtic, la inspectora García. 

Rosa Navarro

Il·lustradora inconstant, va iniciar la seva carrera col·laborant amb revistes i llibres de text. El 2006 es va publicar Salidas de emergencia, el primer còmic de l’Estat espanyol en què es tracta el lesbianisme en clau d’humor. Degut a l’èxit assolit aviat va aparèixer la segona part, Salidas de emergencia. Bollería fina, publicat el 2007. Va ser el 2019 que va veure la llum el seu projecte més personal, Cappuccino Commotion, de caire autobiogràfic i amb nombrosos gestos de complicitat amb la cultura pop. 


Dades tècniques

  • Idioma de publicació: Català
  • Any: 2024
  • Pàgines: 96
  • Coberta: Tova
  • Format: 16 x 22,7 cm
  • ISBN Ajuntament: 978-84-9156-584-0
  • Distribuïdor Editorial: Xarxa de Llibres

Preu

15.00€

Punts de venda

Títols relacionats