Presentem les novetats editorials de Barcelona Llibres a la Fira del Llibre de Frankfurt

Un any més, Barcelona Llibres aterra a la Fira del Llibre de Frankfurt (Frankfurter Buchmesse), del 18 al 22 d’octubre, per donar a conèixer les nostres publicacions al sector editorial d’arreu del món. Compartim estand amb el Gremi d’Editors, l’Associació d’Editors en Llengua Catalana (editors.cat), l’Institut Català de les Empreses Culturals (ICEC), Catalan Arts de la Generalitat de Catalunya i l’Institut Ramon Llull.

..
19/10/2023 - 13:15 h - Cultura i lleure Ajuntament de Barcelona

Amb motiu de la celebració del centenari del naixement d’Antoni Tàpies, la imatge del nostre estand de la 75a edició de la Frankfurter Buchmesse és un homenatge a aquest artista universal, nascut el 13 de desembre de 1923 a Barcelona. Els seus traços expressionistes de vibrant color vermell són el marc perfecte del nostre aparador editorial, en què exhibim les últimes publicacions de Barcelona Llibres, el nostre catàleg i l’últim número de la revista municipal Barcelona Metròpolis.

Entre aquestes novetats, destaquem els llibres infantils Barcelona: La meva ciutatLa ciutat del futur (coeditat amb Zahorí) i el catàleg Les aventures de l’editorial Joventut, que recull els cent anys d’història d’aquesta editorial catalana, i que presentarem dimecres, 25 d’octubre, coincidint amb la inauguració de l’exposició amb el mateix títol a la Biblioteca Jaume Fuster. També les guies de flora i fauna urbana, en coedició amb Cossetània, Els cinemes de la meva vida (coedició amb Comanegra), Cohabitatge Barcelona, també en anglès, i coeditat amb ACTAR, 1.322: Una mirada fotogràfica als refugis antiaeris de Barcelona, la biografia d’un científic nostrat de primer nivell, Jordi Sabater Pi. L’últim naturalistaBarcelona,gener de 1939.La caiguda o dos catàlegs del Museu Etnològic i de les Cultures del Món de Barcelona: Kataezome. El llegat artístic de Serizawa KeisukeTraços, i els últims llibres de l’Arxiu Fotogràfic de Barcelona: Jordi Pol. Entre la multitud i La ciutat davant la càmera.

Frankfurt és la fira del llibre internacional amb més projecció comercial. Concentra la negociació del 80% dels drets d’autor a escala mundial. Eslovènia és enguany el país convidat.