Coneguem els veïns i les veïnes de la ciutat

Des de 2015 a 2018 es va celebrar un cicle d'activitats anomenat "Coneguem els veïns i les veïnes de la ciutat", un espai de converses que ens va permetre conèixer els veïns i les veïnes de diferents orígens culturals que conviuen a la ciutat de Barcelona.
 
Vam reflexionar sobre diversos aspectes que faciliten la inclusió i la convivència en els barris; també identifiquem aquells aspectes (especialment rumors i estereotips) que dificulten les relacions amb la resta de la diversitat de col·lectius presents a la ciutat.
 
La primera sessió d’aquest cicle, el 19 de febrer de 2015 la vam dedicar al col·lectiu filipí, aquí pots consultar el vídeo.
 
La segona sessió d’aquest cicle, el 28 de maig de 2015 la vam dedicar a la comunitat senegalesa
 
La tercera i la quarta sessió d'aquest cicle, el 20 de juliol i l'11 de desembre de 2015, vam continuar amb l'espai de conversa per conèixer al col·lectiu italià. Sabíeu que les persones d'origen italià són el col·lectiu més nombrós a Barcelona? 
 
La cinquena sessió d'aquest cicle, el 15 de març de 2016, vam compartir coneixement amb veïns i veïnes d'origen nigerià, conduïda per Akinsulire Olakunlemi Precious, va ser un espai de trobada i interacció positiva i, a la vegada, una proposta formativa que va oferir dades socioculturals sobre els veïns i veïnes d’origen nigerià que viuen a la ciutat. Aquí pots consultar el vídeo
 
La sisena sessió, el 14 d'abril de 2016, vam organitzar a la Parròquia de St. Agustí. El Daniel Infante i la Mary Grace Hernández van explicar l'espectre sociocultural i els detalls de la vida quotidiana de les comunitats filipines de Barcelona,  aquí pots consultar el vídeo.
 
Per a la setena sessió, el 29 de juny de 2016, l'Espai Avinyó va organitzar una trobada amb les comunitats xineses com a protagonistes. Begoña Ruiz de Infante, mediadora de la comunitat xinesa de Barcelona, i Xing Bo, directora de l’Institut de Cultura Xinesa, van conduir la sessió participativa desmuntant tòpics i responent a les consultes de les persones assistents des de la seva experiència. Aquí pots consultar el vídeo.
 
La vuitena sessió, el 22 de novembre de 2016 va estar dedicada a la comunitat d’origen bengalí que viu a la ciutat. Es van abordar aspectes quotidians de la seva vida a Barcelona de la mà de quatre representants de l’Associació cultural i humanitària de Bangladesh de Catalunya: Mesbahul Islam Chowdhury, Mohamed Kamrul, Awal Islam i Zakir Hossain Bhuiyan. Aquí pots consultar el vídeo
 
La novena sessió, l'1 de desembre de 2016, va servir per a conèixer les particularitats històriques i culturals dels i les conciutadanes d'origen ucraïnès. Es va comptar amb la presència de Oksana Gollyak, llicenciada en Filologia Hispànica i Anglesa per la Universitat de Kíev i en Filologia Eslava per la Universitat de Barcelona, vicepresidenta d'”Aniarku Associació” i  Mykhaylo Kuziv, llicenciat en Història per la Universitat de Kamianéts–Podilskyi, president de l’Associació d’Ucraïnesos de Catalunya “ThervonaKalyna” i responsable de l’escola ucraïnesa “TarasShevchenco“. Aquí pots consultar el vídeo
 
La dècima i última sessió, el 20 de setembre de 2018 va ser una ruta guiada on ens vam acostar als veïns i veïnes d’origen filipí que viuen al barri del Raval, especialment als i les més joves. L’itinerari va estar a càrrec de Mary Grace Fernández, antropòloga d’origen filipí. Activitat organitzada conjuntament amb Casa Àsia.