Diàlegs universals. Mirades diverses | Ciència i tecnologia: Cap a una societat del progrés?
Segona sessió del cicle temàtic que promou la reflexió sobre qüestions universals (cicle vital, economia, ciència...) des de mirades diverses culturalment. En aquesta trobada ens vam apropar a una temàtica de tanta actualitat com la ciència i la tecnologia i vam cercar de mostrar diferents punts de vista sobre elements com els conceptes de ciència i tecnologia i la seva universalitat, la idea de “progrés” i la tecnologia i la ciència com a solució dels grans reptes a què s’enfronta la humanitat.
Dijous 22 de juny de 2017, a la segona sessió del cicle "Diàlegs universals, mirades diverses" vam poder reflexionar sobre la funció social de la ciència i sobre com opera de manera diferent en contextos diversos.
Per enriquir l'espai de diàleg vam comptar amb la presència de Martha Millena Silva, doctora en Farmàcia per la Universitat de Granada i màster en Antropologia i Etnografia per la UB, nascuda a Colòmbia, Alejandro Scandroli, enginyer informàtic i emprenedor en empreses tecnològiques, nascut a l'Argentina i Shazra Javed, graduada en Ciències Químiques per la UB i nascuda al Pakistan.
Aquestes van estar algunes de les reflexions que vam compartir:
- El progrés científic pot ser una gran eina sempre que no vagi lligat a un creixement econòmic exponencial que perjudiqui col·lectius com, per exemple, els indígenes desplaçats.
- És important que els governs regulin els avenços tecnològics per tal que estiguin al servei de la societat.
- La ciència no es reconeix a si mateixa com a filla d'un paradigma. Amb la religió està més clar aquest vincle.