La Nit de les Religions de Barcelona
Dos dies de portes obertes i de diàleg en què van participar 54 comunitats i entitats de diverses tradicions religioses o conviccions: cristianes de diferents denominacions, musulmanes, jueves, budistes, bahá'ís, hindús, sikhs, i també entitats i conviccions no religioses, entre altres. Com en les edicions anteriors, va ser una jornada per conèixer i interaccionar amb la pluralitat de conviccions, tradicions espirituals i confessions dels veïns i veïnes de la ciutat.
El dissabte 14 de setembre de 2019 va tenir lloc l'activitat 'Vine a la Nit de les Religions de Barcelona', un itinerari que ens va apropar a la diversitat de creences espirituals i religions que conviuen a la nostra ciutat. En el marc de la quarta edició de 'La Nit de les Religions de Barcelona', jornada ciutadana impulsada per Audir Associació Unesco amb el suport de l'Ajuntament de Barcelona, diverses tradicions religioses i conviccions de la ciutat van obrir les portes dels seus centres i van convidar a participar tota la ciutadania. En aquesta ocasió, des de l'Espai Avinyó vam visitar el Saló del Regne dels Testimonis cristians de Jehovà i l'Associació Hinduista Advaitavidya.
- L'itinerari va començar al Saló del Regne dels Testimonis cristians de Jehovà, al carrer Blasco de Garay, on vam poder conèixer els principis bàsics d'aquesta tradició cristiana que se centra en un estudi i seguiment rigorós de la Bíblia. A més, l'ocasió va servir de pretext per a parlar sobre les dures experiències viscudes per nombrosos Testimonis de Jehovà durant el període de l'Alemanya nazi, on molts van ser tancats en camps de concentració o van ser assassinats per negar-se a fer la salutació nazi o a anar a la guerra.
- Tot seguit, la ruta ens va dirigir al Centre Cívic El Sortidor per gaudir de l'activitat organitzada per l'entitat hinduista 'Advaitavidya', una associació amb seu a l'Ametlla del Vallès. A partir de la xerrada del Swami Satyananda Sarawati vam aprofundir en els aspectes centrals de la tradició hindú de l'Advaita Vedanta, que posa l'accent en la no dualitat. En aquesta tradició, la meditació i el ioga tenen una gran centralitat. Per acabar-ho d'arrodonir, la visita va concloure amb una recitació de mantres amb música en directe i un tastet de dolços i te indis.