Chiñoles y bananas

  • 10/11/2023
  • 19:00 h - 20:30 h
  • Centre Cívic Can Felipa (Plaça Josep Maria Huertas Claveria, 1)
  • Més informació i inscripcions: espaiavinyo@bcn.cat

Chiñoles y bananas (2015) és un documental amateur de Susana Ye, en el que presenta una radiografia única de diferents testimonis en primera persona de joves nascuts al territori espanyol i de pares i mares xinesos.

La peça parla dels prejudicis i exotitzacions a les que es veu sotmesa la comunitat xino-espanyola, i ens qüestiona sobre la representació, l'hibridesa identitària, i la importància dels referents.

Quins mecanismes i processos succeeixen en la reapropiació col·lectiva de termes pejoratius? Com treballar i crear a partir d'una experiència personal? Quin impacte té una manca de representació transparent, real i conscient de les persones xineses en els mitjans de comunicació? A partir de la projecció del documental i la posterior conversa amb la directora generarem un espai de diàleg per poder abordar algunes d'aquestes qüestions.

Amb:

  • Susana Ye: periodista, documentalista i poeta. Ha escrit en El PaísCuarto Poder i Revista 5W sobre justícia social. Filla de migrants econòmics, aborda la perspectiva de gènere, de classe i d'identitat.
  • Isa Zhang Yim – 张君: Metgessa interna resident en Medicina de Família i Comunitària. Llicenciada en Medicina i Cirurgia per la Universitat Autònoma de Barcelona, Màster Interuniversitari en Antropologia Mèdica i Salut Global (URV-UB). Membre de Catàrsia i de la Xarxa de Diàspora Xinesa.


Col·labora: