Memòria dels teixits

  • 22/07/2023
  • 11:00 h - 13:30 h
  • Centre Cívic Torre Llobeta (C/ de Santa Fe, 2)
  • Inscripcions: espaiavinyo@bcn.cat

La moda és l'art de vestir, de la confecció de les peces a base de paràmetres funcionals i estilístics, però també genealògics i simbòlics.

A l'hora de generar els seus treballs, les estilistes, patronistes i dissenyadores, entre altres professionals, referencien i aborden els seus dissenys des de tot un imaginari col·lectiu i personal divers.

Com crear roba a partir d'imaginaris i relats afrocentrats? De quina forma la moda crea teixits i aliances entre les diàspores de la ciutat? Aquestes i altres reflexions són les que abordarem mitjançant una conversa on parlarem de sostenibilitat, circuits, producció i inspiracions. A continuació, hi haurà un fòrum tèxtil on es podran conèixer diferents iniciatives, entorn la moda de la ciutat de Barcelona.

Amb:

  • Sofia Archer és artista multidisciplinària nascuda a Barcelona. Llicenciada en Belles arts i amb dos diplomes en Patronatge de Moda, el seu treball personal navega entre l'escultura, la moda i la joieria amb especial interès a revalorar els oficis i l'artesania. És a Belles arts on aprèn a donar forma, volum i concepte a les seves creacions, a través de la fosa, la talla, i el treball amb resines plàstiques i soldadures. Després del seu desenvolupament artístic en escultura, comença el seu itinerari en el món de la moda a Itàlia, iniciant la seva carrera com a patronista.
  • Orgullo Raíces és moda activista amb identitat, valors i molt orgull. Expliquen la seva història a través de les seves peces.
  • Diambaar és una marca de roba urbana amb teles africanes creada i produïda artesanalment en Barcelona per la cooperativa Diomcoop.
  • Odegua és una marca de roba africana que va néixer a Barcelona amb una missió clara: "no oblidar les teves arrels i fer-te sentir maca i sexy en el teu dia a dia". Totes les peces són fetes a mà amb la qualitat més gran possible i són una marca de moda lenta compromesa amb la sostenibilitat. S'esforcen per minimitzar l'impacte ambiental i treballar amb proveïdors ètics.


Col·labora: