Museus (Im)possibles | Geopolítiques del futur

  • 10/12/2024
  • 10:00 h - 13:00 h
  • CCCB (C/ Montealegre, 5 )
  • Més informació i inscripcions: espaiavinyo@bcn.cat

En el marc dels seminaris Art i subjectivitats indígenes | Debats sobre la representació al voltant de l'exposició Amazònies: El futur ancestral del CCCB, us convidem a una edició del cicle Museus (Im)possibles amb la qual analitzarem col·lectivament els relats que ens presenta l’exposició en relació amb l’art indígena i la regió amazònica.

En aquesta sessió, generarem un espai d’intercanvi de sabers amb professionals de l’àmbit de la cultura, artistes i pensadors, preguntant-nos: Quines són les nocions de natura, territori, pobles i futur que ens trobem en l’exposició? Com opera la geopolítica del coneixement i de l’art en la forma en què narrem la regió amazònica des d’un context occidental? Quines propostes podem imaginar col·lectivament per fer-nos càrrec dels reptes que ens planteja l’exposició i el seu context?

Més informació:

El cicle Museus (Im)possibles, organitzat per l'Espai Avinyó amb la col·laboració de diversos equipaments culturals de la ciutat, pretén generar diferents espais col·lectius d’aprenentatge entre artistes, professionals i personal tècnic vinculat amb la creació artística i la gestió cultural de la ciutat. L'objectiu és repensar i ampliar la mirada en relació amb els imaginaris occidentals sobre la diversitat cultural presents en les propostes expositives i educatives que ofereixen els museus de la ciutat.

Cal inscripció prèvia enviant un correu electrònic a espaiavinyo@bcn.cat explicant el vostre interès i la vostra relació amb la temàtica.

Amb:

Nancy Garín (Xile, 1972): periodista, investigadora en art i curadora independent vinculada al pensament crític, noves pedagogies, arxiu, memòria i decolonialisme. Ha estat membre del 'Grup d'Artistes Etcétera' i 'La Internacional Errorista', així com del grup de recerca 'Península. Processos colonials i pràctiques artístiques i curatorials'. Forma part de les plataformes d'investigació i producció 'Equipo re', 'Espectros de lo Urbano' i Cosmografías”.

Amb l'acompanyament de:

Jesús Arpal Moya (Barakaldo, 1972): és part de l'equip d'artistes Jeleton des de 1999. L'obra de Jeleton proposa des del dibuix i la performance un treball crític amb repertoris d'història de l'art (recentment Museu de Belles Arts de Bilbao - Bilbo Museoa, MACBA). També és soci treballadori de La caníbal SCCL, des de 2013, una cooperativa cultural per la transformació social, on treballa de llibreter i en projectes de recerca, mediació i formació en cultura amb perspectiva transfeminista interseccional, ecologista i anticapitalista (recentment MUEC Barcelona, Centre d'Art Santa Mònica). 

Coorganitza:

CCCB