Inici / Noticia / El curs #ComuniCanvi, a 'Connexió Intercultural'

El curs #ComuniCanvi, a 'Connexió Intercultural'

El passat dilluns 1 de març, Ràdio Trinijove va emetre una nova edició de l’espai que connecta amb la interculturalitat.

Per analitzar el que ha estat aquest Curs virtual de Periodisme i Comunicació Intercultural #ComuniCanvi IV – Racismes Mediàtics Post-Covid, organitzat per l’Associació Llatins per Catalunya i el grup de comunicació de la Xarxa BCN Antirumors, ‘Connexió Intercultural’, va conversar amb Omaira Beltrán, coordinadora de Llatins per Catalunya i amb Heidi Ramírez, membre del col·lectiu New Voices New Futures.

Des de Llatins per Catalunya, Omaira Beltrán va explicar els orígens i els objectius principals d’aquest curs. També com s’han hagut d’adaptar a les circumstàncies excepcionals que ens toca viure en aquests temps de pandèmia i que han obligat a celebrar-lo en un format diferent al dels darrers anys.

D’altra banda, Heidi Ramírez va descriure la seva experiència com una de les ponents de la primera sessió del curs d’aquest any, dedicada als “Imaginaris racistes a través de la imatge”. En general, la valoració de totes les parts respecte al curs és molt satisfactòria.

A més, a la part final del programa es repassen les notícies més destacades dels darrers mesos en clau intercultural. La celebració de l’any nou xinès,  les campanyes per reclamar el dret a vot de les persones d’origen migrant a les eleccions al Parlament i el dia de la Llengua Materna, entre d’altres, també van ser protagonistes.

Si voleu aprofundir sobre el projecte, podeu recuperar el programa sencer a través d’aquest <<enllaç>>.

Des de l’abril del 2019, Ràdio Trinijove, amb la col·laboració de la Fundació Trinijove, i el grup de comunicació de la Xarxa BCN Antirumors, vol copsar i posar en valor la interculturalitat que conforma la ciutat de Barcelona, incidint en les fases de detecció, desmuntatge i/o denúncia de discursos i casos discriminatoris, que atempten contra els drets de les persones racialitzades.

Comparteix aquest contingut