Les diversitats de culte d'Horta - Guinardó a 'Connexió Intercultural'

Verónica Morante (esquerra), Maria Prieto (centre) i Ariadna Casas (dreta)
21/02/2023 - 17:27 h

‘Connexió Intercultural’ és el programa mensual de Ràdio Trinijove amb el suport del grup de comunicació de la Xarxa BCN Antirumors, que pretén sensibilitzar als més joves la importància de viure en una societat plural i intercultural. L’espai promou projectes, iniciatives i activitats en clau intercultural i busca reflexionar sobre les situacions de discriminació que es produeixen a la nostra societat.

En l’edició de febrer, el programa se centra en una activitat que s’està duent a terme en aquests primers mesos de l’any organitzada pel Servei d’Interculturalitat d’Horta – Guinardó: el cicle de visites a centres de culte. Les impulsores del projecte, Verónica Morante i Ariadna Casas, ens expliquen com va sorgir la iniciativa, com han anat les visites que ja s’han fet, què n’esperen de les que encara s’han de fer, i quina ha estat la resposta per part del públic.

Un dels centres que forma part del cicle és el de la comunitat jueva Bet Shalom. Maria Prieto ens presenta les particularitats d’aquest centre de culte ubicat al Guinardó i la història de la comunitat a Barcelona. El projecte reflecteix la gran diversitat de confessions religioses presents a la ciutat i reivindica la convivència i la cooperació entre totes elles.

A la part final del programa, com sempre, temps per al repàs de les notícies més destacades en clau intercultural de les últimes setmanes. La plenària de la Xarxa BCN Antirumors duta a terme per primer cop a la Trinitat Vella i la celebració de l’Any Nou xinès, van ser alguns dels temes que es van tractar.

Si vols escoltar el programa fes clic en el següent >>enllaç<<.

‘Connexió Intercultural’ continua fent comunitat al barri de la Trinitat Vella i al Districte de Sant Andreu. Si voleu aprofundir sobre el projecte, podeu recuperar tots els podcasts a través d’aquest >>enllaç<<.