Inici / Noticia / Us presentem les últimes activitats que hem fet al Catàleg Antirumors!

Us presentem les últimes activitats que hem fet al Catàleg Antirumors!

Les activitats s’estan duent a terme, aplicant les mesures que marquen les autoritats sanitàries, per garantir la seguretat de les participants. Us animem a sol·licitar-les!

Aquestes darreres setmanes s’han dut a terme les següents activitats, us fem extensible una mostra de les fotos i valoracions destacades:

El meu món, el meu personatge

El passat 22 de maig, YMCA va acollir El meu món, el meu personatge, una activitat en què un grup de 15 infants entre 8 i 11 anys, van ser convidades a imaginar i construir un personatge fictici de manera lliure, per treballar els eixos de diversitat en el seu espectre més ampli.

L’entitat sol·licitant valora molt positivament aquesta iniciativa, ja que els infants hi han gaudit molt. Pensen que l’activitat ha estat realment útil per fer reflexionar als infants sobre la diversitat cultural i desarticular tots aquells prejudicis ja construïts des de ben petits i petites.

L’entitat dinamitzadora ha ficat un 10 sobre 10 a la valoració general del desenvolupament de l’activitat, i comenta que les participants es van involucrar, des del principi, a l’activitat de construir diferents personatges en un context intercultural.

Per últim, la referent del grup, pregunta sobre la possibilitat de dur a terme una activitat amb més sessions.

Mira qui parla – Titelles del món

El passat 22 de maig, YMCA va acollir Mira qui parla – Titelles del món, una activitat en què un grup de 10 infants d’entre 5 i 7 anys van treballar, a través d’un taller de titelles, sobre la poca representativitat de les persones racialitzades i la manera en què són representades.

L’entitat sol·licitant comenta que l’activitat ha estat molt positiva i engrescadora pels infants, i  anota que s’ha parlat de la diversitat cultural adaptant-ho als coneixements dels infants.

L’entitat dinamitzadora valora el desenvolupament general de l’activitat en un 9 sobre 10, ja que al principi va costar a tots els infants entendre que totes les tonalitats de la pell són color carn, però quan finalment totes ho van entendre i van ser-ne conscients.

Més informació:

Us recordem que les activitats del Catàleg Antirumors estan a disposició de les entitats, els serveis i els equipaments de Barcelona, de manera gratuïta. I aborda un seguit de temàtiques interculturals amb formats amens i creatius.

Avui dia, totes les activitats s’estan fent de forma presencial sempre que es puguin respectar les mesures de seguretat en la seva totalitat. Tanmateix si alguna entitat sol·licitant ho requereix, existeix la possibilitat de fer-les en línia, adaptant les activitats al format online.

Si tens dubtes, escriu-nos a plainterculturalitat@bcn.cat i farem el possible per assessorar-te i ajudar-te a fer l’activitat!

Comparteix aquest contingut