Inici / Estrategia bcn antirumors / Catàleg d'Activitats Antirumors
Que és i quin tipus?

L’objectiu principal del Catàleg d’Activitats és oferir una eina de sensibilització i educació ciutadana per desmuntar els imaginaris discriminatoris sobre la diversitat cultural. 

Les activitats estan a disposició de les entitats, els serveis i els equipaments de Barcelona, de manera gratuïta, per a qui vulgui eradicar imaginaris racistes i discriminatoris sobre la diversitat cultural des d’una perspectiva intercultural i interseccional.

Al catàleg hi trobaràs una àmplia oferta de formats (de caràcter més lúdic i formatiu), com un taller de cuina, teatre fòrum, titelles, creació artística i manualitats, audiovisual, i activitats formatives. Pretén arribar a tots els públics, infants i adults, joves i gent gran.

El catàleg té la vocació de ser una eina al servei d’aquelles entitats, escoles, i altres grups que estiguin treballant temes relacionats amb la interculturalitat durant l'any amb la intenció d’acompanyar el treball de processos en els diferents territoris de la ciutat. 
 
Voleu sol·licitar una activitat antirumors?

Per demanar una activitat tingues en compte aquests passos:

Comprova si ets membre de la Xarxa BCN Antirumors, ja que per a sol·licitar una activitat és requisit indispensable que l’entitat estigui adherida a la Xarxa.

Si no ets membre de la Xarxa has de seguir els passos següents:

 1. Adhereix-te omplint aquest formulari. Si tens dubtes de si la teva entitat n’és membre o no pots consultar el mapa d’entitats per veure totes les entitats adherides a la Xarxa.
 2. Un cop adherit i omplert el formulari i rebut la nota de confirmació, cal que tornis a la pàgina inicial del catàleg i omplis el formulari de sol·licitud de l’activitat: empleneu el formulari de sol·licitud en línia.

Si ja ets membre de la Xarxa BCN Antirumors:

 1. Empleneu el formulari de sol·licitud en línia de l’activitat. Cada sol·licitud serà valorada per l’Oficina Tècnica de l’Estratègia BCN Antirumors, que en determinarà l’adequació i la viabilitat.

Un cop rebuda la sol·licitud, l’Oficina Tècnica de l’Estratègia BCN Antirumors validarà la sol·licitud i us enviarà la carta de compromís, que caldrà retornar signada i segellada a plainterculturalitat@bcn.cat.

A tenir en compte:
Tindran preferència en l’assignació d’activitats les entitats o equipaments que, en el moment de presentar la sol·licitud, encara no hagin gaudit de cap activitat del catàleg. La sol·licitud s’haurà d’enviar com a molt tard 15 dies abans de la data de realització de l’activitat. Les activitats s'han de desenvolupar a la ciutat de Barcelona. Si teniu dubtes del tipus d’activitat que voleu sol·licitar o necessiteu informació suplementària, podeu escriure un correu a l'adreça que s'indica més amunt per a que l’oficina tècnica us assessori.

 

Activitats del catàleg

  Taller formatiu on es treballa l'antigitanisme, els imaginaris i les percepcions
  L’activitat pretén generar un coneixement mutu entre diferents realitats que conviuen en una mateixa ciutat amb l’objectiu de contribuir a eradicar actituds discriminatòries cap a persones migrades i/o racialitzades.
  Taller formatiu per reflexionar sobre el gènere i la música
  Aquest taller reflexiona sobre «com» parlem, per tal de ser capaços de reconèixer els elements estructurals de racisme que «reconstruïm», legitimem i normalitzem.
  Taller formatiu per explorar processos de mapatge col·lectiu.
  La formació consisteix en una primera part de caire teòric (on s’explicaran processos de colonització i racialització), que ajudi a l’alumnat a generar una correlació de les relacions discriminatòries.
  Els i les participants son convidades a imaginar i construir un personatge fictici de manera lliure, des de zero.
  Taller formatiu per treballar el gènere, els imaginaris i les percepcions
  A través de la cuina es reflexionarà sobre els diferents imaginaris i percepcions.
  Mitjançant la tècnica del teatre-imatge l’activitat vol reflexionar sobre els conceptes d’interculturalitat.
  Activitat que reflexiona al voltant de les discriminacions i com operen
  Es promou una reflexió crítica sobre els privilegis, les opressions i les resistències que tenim, patim o exercim totes les persones.
  Mitjançant dinàmiques de teatre es reflexiona sobre el racisme i la discriminació
  Taller formatiu per endinsar-se en els feminismes i la perspectiva de gènere des de dinàmiques participatives.
  El taller pretén analitzar d’on venen i com es construeixen les mirades estereotipades que tenim envers l’islam.
  Activitat que treballa el racisme i la discriminació, i els imaginaris i les percepcions mitjançant un taller audiovisual.
  Una reflexió dels imaginaris i les percepcions mitjançant un taller formatiu
  Activitat que treballa el racisme, els imaginaris i les percepcions, mitjançant teatre fòrum.
  L’activitat consisteix en un conte teatralitzat (combina ball, cant i titelles) al voltant de l’experiència d’una nena petita que viu racisme y com això afecta la seva identitat i com s’hi ubica o es situa en aquest context concret.
  L’activitat és un taller formatiu que, a través de fets històrics claus, i localitats geogràfiques rellevants, pretén mostrar tres dones referents a la història de l’Islam.
  Activitat de carrer on es treballen els imaginaris i les percepcions
  Activitat que treballa els imaginaris i les percepcions mitjançant un taller audiovisual
 • Taller de vídeo participatiu (presencial o en línia) que proposa a grups de veïns i veïnes la co-creació d’una peça audiovisual per tal de motivar diàlegs crítics entorn la interculturalitat i els rumors i estereotips sobre immigració predominants a la ciutat o barri.
  Activitat que treballa el racisme i discriminació mitjançant un taller de hip-hop
  La Tasca Festa Diversa és una acció a l’espai públic on es convida a participar el veïnat a partir d’una estructura basada en la interacció espontània, l’intercanvi i la creació individual i col·lectiva.
  Espectacle de titelles per reflexionar sobre com operen els imaginaris i percepcions.
 • L’objectiu d’aquesta activitat és adquirir eines i estratègies per tal d’exercir un anàlisi històric de com opera i ha operat el racisme a les polítiques de gènere i de diversitat sexual actuals.
  Aquesta activitat presenta el hip-hop des de la vessant del rap i el trap com a mètode per generar un diàleg sobre els prejudicis, fake news i els rumors.

Cercador d'activitats antirumors

Cercador d'activitats antirumors

Seleccioneu qualsevol filtre i feu clic a Aplica per a veure'n els resultats.

Comparteix aquest contingut