Inici / Estrategia bcn antirumors / Catàleg d'Activitats Antirumors
Què és el catàleg i quin tipus d'activitats proposa?
 
L'objectiu principal del catàleg és oferir eines pedagògiques i accessibles per desarticular imaginaris discriminatoris sobre la diversitat cultural.
 
Les activitats estan a disposició, de manera gratuïta, de les entitats, serveis i equipaments de Barcelona que vulguin contribuir a l'erradicació d'imaginaris racistes i discriminatoris sobre la diversitat cultural, des d'una perspectiva intercultural i interseccional.
 
El catàleg ofereix una àmplia oferta de formats (activitats lúdiques, formatives, d'interacció), com un taller de cuina, teatre-fòrum, titelles, creació artística, manualitats i audiovisual, per tal d'arribar a tots els públics, infants i adults, joves i gent gran.
 
El catàleg té la vocació de ser una eina al servei d'aquelles entitats, escoles, xarxes i grups que treballin projectes relacionats amb la interculturalitat, amb la intenció d'acompanyar el treball de processos en els diferents territoris de la ciutat.
 
Voleu sol·licitar una activitat?
Per demanar una activitat cal que:
 
Empleneu el formulari de sol·licitud en línia de l'activitat. Cada sol·licitud serà valorada per l'oficina tècnica de l'Estratègia BCN Antirumors, que en determinarà l'adequació i la viabilitat.
 
Un cop rebuda la sol·licitud, l'oficina tècnica de l'Estratègia BCN Antirumors validarà la sol·licitud i us enviarà la carta de compromís, que caldrà retornar signada i segellada a plainterculturalitat@bcn.cat.
 
A tenir en compte:
 
  • Tindran preferència en l'assignació d'activitats les entitats o equipaments que, en el moment de presentar la sol·licitud, encara no hagin gaudit de cap activitat del catàleg.
  • La sol·licitud s'haurà d'enviar com a molt tard 15 dies abans de la data de realització de l'activitat. Les activitats s'han de desenvolupar a la ciutat de Barcelona.
  • Si teniu dubtes del tipus d'activitat que voleu sol·licitar o necessiteu informació suplementària, podeu escriure un correu a plainterculturalitat@bcn.cat perquè l'oficina tècnica us assessori.

 

 

Activitats del catàleg

    L’activitat pretén realitzar un anàlisi de les bases del racisme cultural i construcció històrica del “nosaltres” i “els altres” com a identitats contraposades.
    L’activitat pretén generar un coneixement sobre les realitats que conviuen en una mateixa ciutat amb l’objectiu de contribuir a eradicar actituds discriminatòries.
    Aquest taller reflexiona sobre «com» parlem, per tal de reconèixer els elements estructurals de racisme que «reconstruïm», legitimem i normalitzem.
    El taller es vehicula a través d’una història metafòrica per aprofundir des del joc (role-play) els diferents conflictes que poden generar les actituds racistes i discriminatòries.
    La formació pretén generar a través de la teoria i la pràctica, una correlació de les relacions discriminatòries que es generen avui en dia, així com el context polític i històric en les que es fonamenten.
    Les participants son convidades a imaginar i construir un personatge fictici de manera lliure, per treballar els eixos de diversitat en el seu espectre més ampli.
    'El Silenci de la Fera' és un monòleg que parla del patró que hi ha al món cultural de fer que els personatges asiaticodescendents no parlin, especialment si són dones.
    A través de l'obertura i el diàleg grupal, aquesta activitat pretén fomentar una bona comunicació amb el nostre cos i els seus desitjos a través de l'escriptura artística.
    Debat per reflexionar sobre les etiquetes relacionades amb la sexualitat, el gènere, la raça i l’origen que formen part de l'univers de les participants.
    Mitjançant la cuina, l’activitat pretén potenciar el respecte i el reconeixement de la diversitat, la solidaritat, la cooperació i el compromís amb la ciutadania.
    Mitjançant la tècnica del teatre-imatge l’activitat vol reflexionar sobre els conceptes que es troben en l'imaginari col·lectiu.
    Aquesta activitat presenta el hip-hop des de la vessant del rap i el trap com a mètode per generar un diàleg sobre els prejudicis, fake news i els rumors.
    A través de dinàmiques, es promou una reflexió crítica sobre els privilegis, les opressions i les resistències que tenim, patim o exercim totes les persones.
    Obra de teatre fòrum de creació col·lectiva que reflexiona sobre els conflictes generats degut a actituds i imaginaris racistes i islamòfobs.
    Què entenem per equitat de gènere i com l’apliquem a la perspectiva intercultural? Taller que explora els feminismes i la perspectiva de gènere des de dinàmiques participatives.
    Mitjançant un taller audiovisual, l'activitat pretén treballar el sentit crític, fomentar la reflexió, el respecte, l’autorepresentació i la participació.
    L'activitat treballa la presa de consciència i les expectatives que tenim de nosaltres mateixes i de quina manera ens condicionen.
    Taller d'escriptura creativa, des d'on es treballarà l'autoetnografia a través de l'escriptura d'una carta i/o un fragment de diari personal, cadascun dels quals expressi el testimoni propi a partir d'un episodi específic de la vida.
    En aquesta activitat es tractarà la poca representativitat de les persones racialitzades i la manera en que son representades, a través d'un taller de titelles que aposti per una representativitat real del nostre entorn.
    El taller pretén crear nous relats de la memòria històrica de la ciutat, mitjançant creacions artístiques que incorporin sabers i experiències invisibilitzades.
    El taller pretén analitzar la creació, producció i consum d’imatges que formen part del nostre dia a dia i que alimenten l'imaginari discriminatori, i també pretén explorar la creació de nous imaginaris.
    Les participants aprendran a dissenyar una campanya per xarxes que incorpori la mirada intercultural, posant en pràctica amb exemples i temes concrets.
    L’activitat pretén interaccionar amb la ciutadania sobre pensaments, actituds i pràctiques per conèixer la diversitat cultural.
    Mitjançant un taller de hip-hop, l’activitat pretén impulsar una reflexió crítica per part de les joves entorn del racisme i la discriminació.
    Aquesta activitat consta d’una visita guiada a l’EMUGBA (EcoMuseu Urbà Gitano de Barcelona) i un recorregut amb radioguies pel carrer de la Cera i els carrers del Raval de Barcelona.
    Taller de teatre de l'oprimit que treballa des d'un punt de vista decolonial, antiracista i afro feminista i es divideix en dues sessions.
    Teatre d'ombres gitanes.
    Es tracta d'una acció a l’espai públic on es convida al veïnat a participar a partir d’una estructura basada en la interacció espontània, l’intercanvi i la creació individual i col·lectiva.
    Peça teatral composta per poemes i cançons teatralitzats que ens parlen del fet de ser una dona negra en una societat plena de prejudicis.

Cercador d'activitats antirumors

Cercador d'activitats antirumors

Seleccioneu qualsevol filtre i feu clic a Aplica per a veure'n els resultats.

Comparteix aquest contingut