El grup de comunicació de la XBCNA convida a un esmorzar amb Xavier Giró

..
28/05/2024 - 12:05 h - Interculturalitat Interculturalitat

Des del grup de comunicació de la Xarxa BCN Antirumors us convidem a un esmorzar amb Xavier Giró, de l’Observatori de la Cobertura de Conflictes, el dimarts 11 de juny, de 10 h a 13 h, al Col·legi de periodistes. Es tracta d’un espai formatiu íntim dirigit únicament a periodistes, comunicadors i tècnics/es de comunicació d’entitats.

Mitjançant una sessió teòric- pràctica, en Xavier aportarà eines i metodologies de la perspectiva intercultural per detectar i analitzar narratives discriminatòries en la comunicació als mitjans. També parlarà sobre quines són les creences, ideologies, marcs mentals i els sistemes de valors, i quines estratègies podem fer servir com a comunicadors, per l’elaboració de narratives transformadores. Volem crear un espai en el qual es puguin compartir dubtes i aportar metodologies sobre quina és la millor manera de comunicar sense discriminar per motius religiosos, ètnics, racials…

En Xavier ens va acompanyar durant tot un any en el procés de creació d’unes infografies per analitzar textos de manera crítica, dirigida tant a professionals de la comunicació com a persones que volen analitzar, de manera crítica, el contingut que els arriba. Així doncs, també aprofitarem la sessió per donar-vos eines sobre com utilitzar la infografia i fer que sigui una eina útil en el vostre dia a dia.

Dia: dimarts 11 de juny
Horari: de 10 h a 13 h
Lloc: Col·legi de periodistes (Rambla de Catalunya, 10, Principal)

Activitat gratuïta amb inscripció prèvia enviant un correu electrònic a antirumors@bcn.cat mencionant quina és la teva relació amb la temàtica.

Places limitades! Us hi esperem!