[NOTÍCIA ACTUALITZADA] Inscripcions obertes! 7è Curs de Periodisme i Comunicació Intercultural #ComuniCanvi 2024

..
05/06/2024 - 09:06 h - Interculturalitat Interculturalitat

Joves que transformen narratives és el tema de la formació d’enguany.

La setena edició del curs #ComuniCanvi, organitzat per l’Associació Intercultural Llatins per Catalunya, pel grup de comunicació de la Xarxa BCN Antirumors i per l’Agència Intercultural ITACAT, amb la col·laboració de la Lleialtat Santsenca i el suport de l’Ajuntament de Barcelona i la Diputació de Barcelona, es durà a terme els dies 3, 10, 17 i 24 juliol, de 17 h a 19 h, a la Lleialtat Santsenca (C/ d’Olzinelles, 31).

En aquesta edició, com a tema principal parlarem de les noves formes d’abordar narratives, com l’anàlisi crític del discurs, que ens dona recursos per entendre com es configuren imaginaris racistes. Enguany, volem treballar com aquestes narratives són interpel·lades per la mirada del jovent, els qui utilitzen altres mitjans per construir un discurs propi davant la nova realitat social que inclou la diversitat cultural que ara ens configura.

Per aquesta raó hem convidat a projectes que treballen directament amb joves o que han investigat sobre fenòmens comunicatius on han estat implicats joves per a reflexionar quins són els discursos que col·lectivament elaboren i quines estratègies es poden utilitzar per canviar narratives negatives envers la migració.

Programa:

Sessió 1: Eines / estratègies per construir un nou marc / narratives que ens permeten combatre els discursos d’odi

Ponents: Lorena Franco, docent de filosofia política i investigadora independent sobre racisme institucional i César Colorado, del Centre of Discourse Studies

Dia: dimecres 3 de juliol, de 17 h a 19 h.

Lloc: Sala 01 de la Lleialtat Santsenca

————————————————————————–

Sessió 2: Discursos d’odi a les xarxes que posen en perill les altres narratives possibles

Ponents: David Bou, politòleg, periodista i guionista del documental La xarxa ultra: Com l’extrema dreta s’instal·la al mòbil dels joves

Experiències: No les des casito. Marta G. Franco de Laintersección.net

Dia: dimecres 10 de juliol, de 17 h a 19 h.

Lloc: Sala 01 de la Lleialtat Santsenca

————————————————————————–

Sessió 3: Artivisme: amb diferents experiències artístiques

Experiències: Enmedio Colectivo, Camins altres i MiRuFotoexplorant nous imaginaris migrants en acció comunitària amb joves i dones de diferents orígens.

Dia: dimecres 17 de juliol, de 17 h a 19 h.

Lloc: Sala 01 de la Lleialtat Santsenca

————————————————————————–

Sessió 4: Joves referents als mitjans de comunicació i xarxes socials / Taula d’experiències de projectes relacionats amb comunicació

Experiències: ‘Tik Tok Tales’ de Trinitat Vella, Servei de Dinamització Juvenil de la Franja Besòs (Sdj)La Revelada, Fronteres invisibles i Prollema.

Dia: dimecres 24 de juliol, de 17 h a 19 h.

Lloc: Sala 01 de la Lleialtat Santsenca

Com a periodistes i comunicadors cal ser conscients de com i des d’on es genera l’actualitat informativa i avaluar si les fonts compleixen els requisits necessaris per interactuar de manera adient amb les societats complexes i diverses del segle XXI.

La formació és gratuïta. Amb el 70% d’assistència al cicle s’entregarà un certificat d’assistència.

Coordina: Omaira Beltrán Sánchez

Places limitades. Cal inscripció prèvia