Presentem les últimes activitats sol·licitades a través del catàleg!

..
04/03/2024 - 17:17 h

Les activitats ofereixen eines pedagògiques i comunicatives que tracten temàtiques interculturals per tal de contribuir a desmuntar els imaginaris discriminatoris sobre la diversitat cultural a la ciutat mitjançant formats amens i creatius.

A través de la dansa, la fotografia, la creació artística, el rap o la formació, el Catàleg és un recurs per acompanyar els processos i el treball al voltant de la interculturalitat d’entitats, escoles i altres col·lectius en els diferents territoris i barris de la ciutat.

Aquestes darreres setmanes s’han dut a terme les següents activitats:

Jo no soc racista, però…

Durant el mes de febrer es va dur a terme aquest teatre fòrum en dues ocasions. Per una banda, el 21 de febrer amb l’Escola FEP l’Esperança al Centre Cívic Baró de Viver, amb 150 alumnes de 4t d’ESO de diferents escoles que es reuneixen per treballar de manera conjunta aspectes sobre el racisme i els prejudicis.

L’entitat sol·licitant sent que l’alumnat ha participat activament alhora que s’ha sentit identificat en els papers de les actrius i els actors. Les participants valoren que l’activitat potencia la reflexió i permet sentir-se protagonista en provocar canvis en les situacions.

Per una altra banda, el 28 de febrer es va realitzar amb el Centre d’Estudis Roca, amb un grup de 20 joves de 2n del cicle d’Integració Social, dins del mòdul de Mediació Comunitària.

Aquesta obra de teatre fòrum de creació col·lectiva, creada per La Xixa Teatre, té per inspiració els conflictes generats a causa d’actituds i imaginaris racistes i islamòfobs. Posteriorment a la peça teatral, es convida el públic a obrir el debat i a pujar a l’escena per substituir i millorar les accions de la protagonista. L’escena és reinterpretada tantes vegades com les diferents intervencions que proposa el públic.

Migrantour Barcelona, explorant els mons de Barcelona

Finalment, el 22 de febrer, es va dur a terme aquesta activitat amb dos grups de 20 alumnes d’un curs sobre immigració a la carrera de Relacions laborals a la Universitat Pompeu Fabra. Una part fonamental d’aquest curs és conscienciar als joves sobre la immigració i la diversitat del país i de la ciutat de Barcelona. L’objectiu de realitzar aquest tour era aportar noves visions sobre la diversitat cultural present a la ciutat.

Migrantour Barcelona pretén abordar la interculturalitat de la nostra ciutat amb una visió local i internacional a través de guies que expliquen la seva cultura i la seva història durant el recorregut. La migració és un concepte global que recorre la història de la humanitat i és un eix de canvi a les nostres ciutats.

L’entitat sol·licitant valora que l’activitat és útil per tal de donar visibilitat a la duresa de les experiències de la guia, a la vegada que mostra un món desconegut pels estudiants.

Més informació:

Us recordem que les activitats del Catàleg estan a disposició de les entitats, els serveis i els equipaments de Barcelona de manera gratuïta.

Recorda que per trobar l’activitat que més s’escau a les teves necessitats hem elaborat uns filtres de cerca per públic destinatari, temàtica i tipologia d’activitat que t’ajudaran a trobar el que estàs buscant. Dona una ullada a les noves activitats i demana una activitat! 

Avui dia, totes les activitats s’estan fent de forma presencial, sempre que es puguin respectar del tot les mesures de seguretat. Si teniu dubtes, escriviu-nos a antirumors@bcn.cat i farem el possible per assessorar-vos i ajudar-vos a fer l’activitat!