Josep Miracle

Josep Miracle, nascut al barri de Sants l'any 1904, va morir a Barcelona l'any 1998. Va ser escriptor i lingüista català. Va tenir una formació autodidacta dins els grups culturals i populars de Sants. Va ser el deixeble de Pompeu Fabra i va treballar a l'Editorial Selecta com a corrector de proves i, després, com a director literari.

Destaquen les seves obres biogràfiques, cal esmentar les dedicades a Jacint Verdaguer, Josep Maria Folch i Torres o Pompeu Fabra, a més d'assaigs a altres personalitats tan rellevants com ara Joan Maragall, Àngel Guimerà o Víctor Català.

Josep Miracle va ser veí de Vallvidrera des dels anys trenta fins al final de la seva vida i es va integrar ràpidament en la vida associativa del barri, on va contribuir activament en diverses iniciatives cíviques i culturals. Impulsor dels actes d'homenatge a Mossèn Cinto a la Vil·la Joana, responsable de la reinstauració de les ballades de sardanes a Vallvidrera i va col·laborar en les festes majors o en qualsevol acte en què calgués el seu suport.

En agraïment a la seva tasca filològica al servei de Catalunya i a la vinculació que va tenir amb Vallvidrera, les entitats del barri van aconseguir que la biblioteca portés el seu nom.