Àrea infantil

Els infants més menuts tenen a l'abast una zona especialment concebuda per a ells amb la Bebeteca i l' Espai de Petits Lectors, on trobaran llibres i contes en els formats i sobre les temàtiques que més els agraden. La resta de lectors infantils disposen de llibres, àlbums il·lustrats, còmics i novel·les juvenils, així com d'altres recursos documentals sobre qualsevol matèria i en diversos suports.

Els adults també disposen d'espais propis. El Racó Famílies és l'espai més familiar, on hi trobareu llibres i revistes de temes, com ara el mètode Carles González, l'embaràs i el part, l'alimentació i la salut, els hàbits, el creixement i el lleure familiar. El Racó del Mestre ofereix recursos per a l'aula, activitats i propostes que poden ajudar en les tasques educatives, tant de suport com de coneixements, com ara la coeducació.

La sala es complementa amb un espai on es poden explicar contes i un altre per organitzar-hi tallers, una zona per connectar-se a internet i una agenda d'activitats mensual.

Els infants menors de 9 anys han d'anar acompanyats d'una persona adulta que se'n responsabilitzi i no se'ls pots deixar sols a la sala infantil ni a cap activitat si no s'indica el contrari.

La biblioteca compta amb un recurs adreçat a escoles i instituts, les Maletes DiSAG, pensades per treballar la diversitat sexo-afectiva i de gènere. Està format per dos lots de llibres i un espai virtual amb propostes d’activitats i recursos adreçats al personal docent i a l’alumnat. A través de la lectura es vol ajudar a crear un entorn segur a les aules que fomenti el respecte per la diversitat. La Maleta DiSAG Infantil (per a l’alumnat d’entre 4 i 12 anys) i la Maleta DiSAG Jove (per a l’alumnat de 12 a 16 anys) es poden prestar juntes o per separat. Per reservar les Maletes, cal adreçar-se a la Biblioteca El Carmel - Juan Marsé, que les presta als centres educatius. Trobareu tota la informació i l’accés a l’espai virtual a través d’aquest enllaç.

Un altre recurs adreçat a escoles i instituts és la Maleta de Còmics, una selecció de còmics pensada per introduir els joves al món del novè art. Reivindicant el còmic com a medi de comunicació equiparable als llibres, com es fa en altres països europeus. Tot plegat amb un objectiu múltiple: introduir l'hàbit de la lectura aprofitant l'accessibilitat del còmic; introduir temes que pot ser interessant tractar a l'aula (precarietat laboral, diversitat sexo-afectiva i de gènere, memòria històrica,...); explotar la vessant lúdica del còmic com a entreteniment de qualitat. El lot de còmics està dividit en dues parts, una per tots els públics i una altra de recomanada per alumnes d'entre 4t d'ESO a Batxillerat. Per reservar la Maleta, cal adreçar-se a la Biblioteca El Carmel - Juan Marsé, trobareu la guia de lectura en aquest enllaç.