Novel·la barcelonina

La nostra biblioteca està especialitzada en novel·la i narrativa del segle XX i contemporània ambientada a Barcelona. El segle XX ha estat un segle de molts canvis socials, econòmics, culturals, tecnològics i polítics. Ha viscut dues guerres mundials i en el nostre cas, a casa nostra, hem passat una guerra civil, una dictadura i una democràcia.

El fons de novel·la podrà reflectir tots aquests esdeveniments d'una manera creativa i completa. La biblioteca recupera de manera exhaustiva les obres publicades que segueixin els criteris següents:

  • Obres publicades des de principis del segle XX fins a l'actualitat.

  • Obres en què es tracti la transformació urbanística de la ciutat, es retratin els costums de la societat d'una època concreta i es faci un retrat històric de la ciutat. És a dir, la novel·la com a retrat sociològic.

  • Obres en què l'argument transcorri en bona part a la ciutat de Barcelona.

Les obres en què, tot i que no aparegui de manera explícita el nom de la ciutat, Barcelona es pugui identificar com a escenari. És a dir, la ciutat oculta.

Espai Barcelona

L'especialització de Novel·la Barcelonina ens ha portat a reunir tota una sèrie de documents sobre la història de Barcelona, el seu urbanisme, les llegendes, guies i llibres amb curiositats sobre la ciutat. Tot aquest fons amb cos i entitat pròpia ha esdevingut el nostre Espai Barcelona.