La Regata Cultural a Biblioteques de Barcelona

Regata Cultural. Les Biblioteques de Barcelona se sumen a la Regata Cultural de la Copa Amèrica amb xerrades, activitats infantils i clubs de lectura. Consulteu la programació.

Biblioteques de Barcelona se sumen a partir del mes de juny a la Regata Cultural, el programa d’activitats que impulsa l’Ajuntament de Barcelona per acompanyar l’arribada de la Copa Amèrica, l’esdeveniment esportiu de vela més important del món que tindrà lloc a la ciutat a partir del 22 d’agost.

La Regata Cultural inclou activitats culturals, artístiques, esportives, de gastronomia i de comerç amb l’objectiu de difondre l’esdeveniment i enfortir el vincle de la ciutadania amb la Copa Amèrica. Biblioteques de Barcelona programem activitats com ara el cicle de diàlegs Mar de Fons, el cicle d’activitats infantil Un mar de contes i clubs de lectura sobre clàssics literaris per navegar per les millors pàgines de la literatura oceànica de tots els temps.

MAR DE FONS
El cicle de diàlegs Mar de Fons s’endinsa en la cultura del mar, la seva tradició, els esports nàutics, la tecnologia, la sostenibilitat, els viatges i les expedicions marítimes de la història.
Sota el títol “Viatges i expedicions”, el mes de juny coneixerem diferents aspectes del mar, una visió polièdrica per a entendre la seva importància en molts dels aspectes més importants de la humanitat.
En aquest cicle, coordinat per l’escriptor fotògraf de viatges, Jordi Canal-Soler, conversarem amb persones expertes com l’escriptor especialitzat en literatura de viatges, Gabi Martínez; l’arqueòleg, naturalista i explorador, Jordi Serrallonga; Irene Cordón i Solà-Sagalés, doctora en Història Antiga; o l’escriptor, fotògraf i cineasta Jordi Esteva.

El mes d’octubre s’organitzarà una segona tanda de diàlegs, on explorarem la relació de l’ésser humà amb els mars i oceans, des del seu aprofitament per a extreure’n tota mena de recursos (pesca, minerals, energia…), per a gaudir-lo d’una manera recreativa o com a mitjà per a apropar continents i països al llarg del recorregut (mariners, navegants o immigrants) i ens aproximarem també als nous reptes mediambientals.

Més informació sobre la programació del cicle Mar de fons. Viatges i expedicions.

Amb motiu d’aquest cicle, la Biblioteca Poblenou – Manuel Arranz, ha creat una guia de lectura amb una selecció novel·les de ficció i històriques; llibres d’esports i cultura del mar; de viatges i expedicions; obres científiques sobre preservació de mars i oceans, i també pel·lícules.

 

CLUBS DE LECTURA. REGATA CULTURAL
Aquest estiu les Biblioteques de Barcelona oferim diverses propostes on els lectors i les lectores descobriran els clàssics literaris de la literatura oceànica de tots els temps.

Club de lectura: La Tormenta perfecta
Mitjançant la conducció de l’especialista en cinema Daniel Agudo, llegirem la novel·la i visualitzarem la pel·lícula homònima, dirigida per Wolfgang Petersen l’any 2000.

Club de lectura: T’atreveixes amb Moby Dick?
En aquest club de lectura híbrid, amb sessions virtuals i presencials, el periodista i escriptor Jordi Nopca, ens descobrirà el món nàutic de la novel·la més coneguda de Herman Melville.

Club de lectura. Llegim el mar
Amb l’ajuda de l’escriptora Inés Macpherson els participants en el club faran un recorregut per diverses obres en les quals el mar és el protagonista.

Més informació sobre els Clubs de lectura Regata Cultural

UN MAR DE CONTES
Aquest estiu, els infants i les seves famílies, gaudiran del mar a través dels tallers de descoberta, narracions de contes i laboratoris de lectura, que les Biblioteques de Barcelona organitzaran durant els mesos de juliol, agost i setembre.

Llibres a escena
Aquest estiu, famílies amb infants a partir de 2 anys, trobaran propostes escèniques, que combinen la narració amb la dramatització i el suport d’objectes, titelles o música, on gaudiran, de la mà de narradores i narradors, d’històries relacionades amb el mar i els seus secrets.

Tallers de descoberta
A partir de contes infantils, com La gota perduda (Coco Books, 2024), Lota, la catxalota (Takatuka, 2019), o Ulissa (Piscina, un petit oceà, 2019) les Biblioteques de Barcelona hem organitzat un seguit de tallers dinàmics per conèixer altres realitats, compartir descobertes i fer lectures que parlen de temes ben diferents però tots relacionats amb el mar.

Laboratoris de lectura
Partint de diferents lectures d’àlbums, aquest estiu els més petits s’endinsaran a la vida marítima i el mar. A les Biblioteques de Barcelona els infants viuran grans aventures, descobriran personatges màgics i s’endinsaran a la vida marinera i pirata.

Més informació sobre la programació de Un mar de contes

Més informació