Han guanyat el Certamen Literari Francesc Candel 2023

Literatura. Mariona Bargalló (relat curt juvenil), Maria Juan (relat curt adult), M. Pilar Geraldo (poesia) i Josep M. Seglers (reportatge periodístic) han guanyat les diferents modalitats del Certamen Literari Francesc Candel.

La gala de lliurament dels premis del XXIX Certamen Literari Francesc Candel s'ha celebrat un any més a la terrassa de la Biblioteca Francesc Candel de la Marina. El reporter Jesús Martínez, encarregat de conduir l'acte, ha fet una glosa del paper de la literatura en la seva vida. La vetllada ha començat amb l'actuació musical del grup Mastika.

El certamen s’ha tornat a consolidar enguany amb una gran participació: 264 obres, quasi un centenar més que l’any passat, que va ser el primer en què es recuperava la normalitat després de la pandèmia. Les obres guanyadores i finalistes d’enguany per categoria són les següents (títol, pseudònim i nom):

Relat curt juvenil (de 14 a 18 anys)
Guanyadora: El retorn, de Samuel Mas, Mariona Bargalló Campillo.
Finalista: Sentirás la levedad cuando tus lágrimas se conviertan en néctar, de Porfidia Centolla Mastuerza, Cristina Mula Moreno.

Relat curt adult
Guanyadora: El noi de les prunes, de Hatatiu, Maria Juan Serrahima.
Finalista: No pensi en una vaca, de Tiet Pepe, Xavier Armengol i Santacreu.

Poesia
Guanyadora: A la Luz del candil, d’El Abuelo, M. Pilar Geraldo Denia.
Finalista: Ciutat d’agost, d’Apuso, Xavier Rodon Morera.

Reportatge periodístic
Guanyadora: Ares trepitja l’aula, de La Guineu Roja, Josep Maria Seglers Gómez-Quintero.
Finalista: De donde se nace o donde se pace, d’Arely Figueroa, Jorge A. Trujillo Gil.

La presidenta del Districte de Sants-Montjuïc, Neus Munté, i la consellera de Cultura, Marina Berruezo, han estat les encarregades de lliurar els guardons. A més dels 400 euros bruts per les obres guanyadores, i dels 200 euros bruts per les finalistes, les vuit persones han rebut el trofeu creat per Benito Maín, escultor del barri de la Marina i amic de Francesc Candel.

El Certamen Literari Francesc Candel està organitzat pel Districte de Sants-Montjuïc a través de les tres biblioteques dels seus barris: Vapor Vell (Sants), Francesc Boix (el Poble-sec) i Francesc Candel (la Marina). El llibre amb les obres guanyadores es publicarà en línia en aquests webs, també al del Districte de Sants-Montjuïc, a partir de mitjan juny.