Àrea infantil

L'àrea infantil és l'espai adreçat als infants i joves fins als 13 anys, així com als adults que els acompanyen i a tots els usuaris que necessitin qualsevol material d'aquesta sala. Es troba a la planta baixa de la biblioteca.

És un espai pensat per passar-hi una estona agradable llegint tranquil·lament, fent els deures, consultant internet, assistint a alguna de les activitats infantils i familiars que es programen, entre altres possibilitats. 

Com que el plaer de llegir es pot descobrir des de ben petits, la biblioteca ofereix l'Espai de Petits Lectors, un espai adreçat als infants de 0 a 4 anys on els adults que els acompanyen els inicien en l'aventura de llegir i fer ús de la biblioteca.

Trobareu també el fons famílies, una àrea pensada perquè els pares i les mares trobin informació relativa a l’embaràs, el creixement, l’educació i el lleure dels infants des de l’embaràs fins a l’adolescència. Dins aquest espai, hi trobareu dues seccions:

  • Els Perquès:  una selecció de contes que responen a algunes de les preguntes dels més petits o a interessos dels pares, educadors, professors... com ara: l’hora de deixar els bolquers o el xumet, superar la gelosia, la por als metges o la mort d’un ésser estimat, entre d’altres.
  • Emocions i sentiments: contes perquè els menuts reconeguin algunes emocions i es reconeguin a ells mateixos en alguns dels personatges.   Així com llibres acompanyats de propostes per generar el diàleg, i orientacions per familiars i educadors.

A la secció de musica, oferim una petita selecció de música jazz i blues per tal que els més menuts s'apropin a aquests gèneres sense limitar la seva experiència a la música infantil.

Els serveis d'aquest espai estan pensats per donar suport als infants en el seu desenvolupament pel que fa al gust per la lectura i la seva formació. Es treballa, a més, amb la comunitat escolar del territori.

Jocs de taula:

Els divendres a la tarda la biblioteca posa a la vostra disposició jocs de taula. Els jocs de taula afavoreixen el llenguatge, l’observació, la participació i passar una bona estona en família.

Aquest servei s’adreça a les famílies i als nens i les nenes, des dels 4 fins als 12 anys.