Vallcarca i els Penitents

La col·lecció local és a la primera planta de la biblioteca. Recull els documents que fan referència als barris dels Penitents, Vallcarca i el Coll, Sant Genís dels Agudells i la Teixonera i s'identifiquen amb les sigles CL. Hi trobareu les temàtiques següents:

a) Els documents que fan referència al barri on està ubicada la biblioteca, la seva història, la geografia, les tradicions i festes...

b) Les obres de personatges nascuts al barri o que hi tenen un vincle especial.

c) Les obres de ficció, l'argument de les quals transcorre en el barri.

d) Les publicacions que produeixen les entitats del barri.

Trobareu documents en qualsevol tipus de format, tant llibres com audiovisuals. També disposem dels números de les revistes Gràcia Nord i L' Independent de Gràcia .

A més, si sou veïns o veïnes del nostre barri o districte, us oferim un seguit d'entitats i serveis que us poden interessar, agrupats en dues guies:

Fruit de les pràctiques d'un estudiant de quart curs d'Antropologia Social i Cultural de la UAB, podeu consultar l'estudi realitzat sobre el barri de Vallcarca, especialment des de la vessant cultural. El treball s'ha realitzat a partir d'una sèrie entrevistes fetes a veïns/es del barri membres de diferents entitats.

La Biblioteca Jaume Fuster compta amb uns dossiers temàtics de col·lecció local. Es tracta d'un material de consulta a sala on podreu buscar des de documentació històrica sobre teatres, carrers, edificis i associacions de Gràcia, fins al projecte de remodelació de la Plaça Lesseps o informació detallada dels personatges més rellevants del barri. Els trobareu a la segona planta de la biblioteca i indexats a fi de millorar la cerca d'informació