Llibres amb banda sonora és un conjunt de llistes de reproducció d’Spotify basades en els llibres musicals més destacats disponibles a les biblioteques. Les llistes de reproducció dels llibres amb banda sonora són una eina útil per escoltar les cançons que l’autor va citant en el text, a mida que van apareixent, d’una manera senzilla i ordenada. Aquests llibres s’identifiquen mitjançant una etiqueta amb la frase “Llibre amb banda sonora” i un codi QR que remet a la llista.
Els llibres que disposen de llista de reproducció a Spotify són els següents:


Lloyd Bradley. Bass culture: la historia del reggae. Acuarela Libros [etc.], cop. 2014.
En Bass Culture: La història del reggae, Lloyd Bradley explica l'apassionant història de la música jamaicana en el seu context social, polític, econòmic i espiritual, des dels sound systems dels anys cinquanta, passant per l'ska, el rocksteady i el dub, fins a l'èxit internacional de Bob Marley i el posterior naixement del dancehall.

Ted Gioia. Blues: la música del Delta del Mississippi. Turner, 2010.
Si algú pot parlar de música amb la documentació d’un investigador, la passió d’un novel·lista i l’amor per l’anècdota d’un fan, aquest és Ted Gioia.

June Skinner Sawyers. Bruce Springsteen: más duro que los demás: el boss a través de sus 100 mejores canciones. Ma Non Troppo, 2008.
El llibre recull referències literàries, històriques i culturals de les cançons del boss i inclou també requadres amb informació addicional, fotografies i diversos extres.

Greil Marcus. Escuchando a The Doors [The Doors: A Lifetime of Listening to Five Mean Years]. Contra, 2012.
Amb el seu estil radical i inconfusible, Marcus transcendeix l’atenta escolta de les cançons de la banda i projecta una de les mirades més lúcides sobre el llegat cultural de la dècada dels seixanta.

Nick Tosches. Fuego eterno: la historia de Jerry Lee Lewis. Contra, 2016.
La trepidant vida de Jerry Lee Lewis, l'artista que va arribar a ser considerat per alguns com el veritable rei del rock and roll pel seu caràcter indòmit i salvatge. Un autèntic i apassionant relat ple d'escàndols i anècdotes divertides que es llegeix com una novel·la d'aventures.

Ted Gioia. Historia del jazz. Turner, 2010.
Un recorregut que comença en la prehistòria del gènere i l’africanització remota de la música americana, fins arribar a la fragmentació dels estils més moderns, passant per l’època dels grans intèrprets i compositors.

Charlie Gillett. Historia del rock: el sonido de la ciudad. Ma Non Troppo, 2008.
La història més completa i rigorosa del rock and roll que s'ha escrit mai. Un llibre imprescindible per entendre la història i la cultura del rock.

Greil Marcus. Mistery Train: imágenes de América en la música rock & roll. Contra, 2013.
Mistery Train s’ha consolidat com un dels assajos més bons, clarividents i fascinants sobre la música popular en clau rock que s'han escrit mai.

Michel Azerrad. Nuestro grupo podría ser tu vida. Contra, 2013
La història del moviment que va donar vida a l’escena de la música alternativa nord-americana durant la dècada dels vuitanta.
Des del hardcore polític de Black Flag, passant pel naixement del moviment straight edge, el rock alternatiu, el punk rock i el hardcore punk fins a arribar a la publicació de l’àlbum Nevermind de Nirvana l’any 1991, moment en el qual el rock alternatiu va canviar per complet i es va obrir al mainstream.

Simon Reynolds. Postpunk: romper todo y empezar de nuevo. Caja Negra, 2013.
Postpunk: romper todo y empezar de nuevo és un inventari d'aquells grups que van obrir nous horitzons en el rock a finals dels anys setanta i principis dels vuitanta tant a Anglaterra com als Estats Units. A partir del llegat del punk van experimentar amb el so i van fer taula rasa amb els paràmetres del rock vigents fins al moment.

Viv Albertine. Ropa música chicos. Barcelona: Anagrama, 2017
L'autobiografia de Viv Albertine, guitarrista del mític grup punk The Slits, ens transporta a una època efervescent, el Londres dels 70. Quan la joventut insatisfeta trobava formes de transformar la societat i fer-la a la seva vida. El punk com actitud.

Daniel J. Levitin. Tu cerebro y la música: el estudio científico de una obsesión humana. Barcelona: RBA, 2008
L’autor, Daniel J. Levitin, neurocientífic i músic, intenta explicar la influència de la música en el nostre cervell i el paper que juga en la vida dels humans. L'autor desenvolupa el seu treball investigant quines són les reaccions que es produeixen en el cervell amb l'escolta de determinades cançons i sons.