'Drets dels Animals', nou centre d’interès de Vallcarca i els Penitents

Col·lecció. Fons documental composat per aprop de 200 documents agrupats en diverses seccions (tinença responsable, espècies amenaçades, protecció, etc.) i orientats tant a adults com a infants.

El respecte a totes les espècies animals i el seu entorn és un dels valors fonamentals per aconseguir una societat més justa i responsable.

La Declaració Universal dels Drets dels Animals, aprovada per la UNESCO i  per l’ONU, el 1978, així ho promulga.

L’educació en drets dels animals, des de la infantesa, ha d’assolir que les persones percebin la seva importància i assumeixin que s’han de respectar i defensar. Per tot això, i amb l’objectiu de crear un impacte positiu i contribuir a un canvi d’actituds i de comportaments, aquest centre d’interès pretén difondre un fons especialitzat en aquest àmbit.

Agrupat en diverses seccions, podeu trobar documents, tant per infants com per adults, sota les subdivisions: adopció, tinença responsable, protecció, espècies amenaçades, relació humans-animals i mort, entre d’altres.

I tot això en qualsevol suport, des del llibre tradicional fins a materials multimèdia.

A més, periòdicament, es programen diverses activitats i tallers relacionats i, sota demanda, s’organitzen xerrades temàtiques orientades als centres educatius i adreçades als joves i als infants.