El Besòs i el Maresme estrena un mural participatiu

Participació. La rambla de Prim compta amb una nova obra d'art al carrer que explica la història del barri a través de milers de fotografies antigues i actuals del veïnat.

La rambla de Prim compta amb una nova obra d'art al carrer. Es tracta d'un mural de gran format que explica la història del barri del Besòs i el Maresme a través de milers de fotografies antigues i actuals del veïnat.

La placeta situada entre el Menjador Solidari Gregal i l’Associació de Veïns i Veïnes El Besòs, a la rambla de Prim, compta amb un nou mural de 25 metres per homenatjar el barri.

La imatge central és de la rambla d’inicis dels anys 60 amb el Maresme a la dreta i, el Besòs, a l’esquerra. Està composta per 3.000 fotografies: 2.400 d’antigues del barri i 600 retrats actuals del veïnat.

La rambla de Prim com a pont d’unió entre el Besòs i el Maresme, el paper de les dones en la transformació del barri, les reivindicacions veïnals i la interacció social del veïnat són alguns dels temes que s’han treballat i posat en relleu a través d’aquest treball artístic.

La coordinació i dinamització del mural ha anat a càrrec del col·lectiu artístic La Matrioska, amb la col·laboració del Centre Cívic el Besòs i el Maresme i el Pla de Desenvolupament Comunitari.

El procés de creació ha durat diversos mesos i ha necessitat la implicació del veïnat, el teixit associatiu i serveis del barri. En són un exemple: l’Associació de Veïns i Veïnes del Maresme, l’Associació de Veïns i Veïnes El Besòs, l’Associació Àmbar Prim, el Casal de Gent Gran Joan Maragall, el Mercat del Besòs o la Biblioteca Ramon d’Alòs-Moner.

És el segon mural d’aquestes característiques que el col·lectiu La Matrioska instal·la a Sant Martí. Fa un any es va inaugurar el mural de Via Trajana, al barri de la Verneda i la Pau.