Inici / Projectes Pedagògics

Projectes Pedagògics

L’oferta d’activitats pedagògiques de la Casa de la Barceloneta 1761 va destinada a la comunitat educativa i a l’alumnat de la ciutat, especialment del barri de la Barceloneta. L’equipament és un punt de trobada dels diferents agents socials per tal de dinamitzar una xarxa educativa on tothom se senti partícip.

La casa de la CB1761 ofereix les rutes guiades «A tota màquina!» i «Destí final: Barceloneta» per a alumnat d’ESO i Batxillerat. Per a educació primària, cicle Superior, ofereix el joc de pistes «Cada foto al seu lloc»

  • Ruta guiada «A tota màquina!»

    Visita a les restes patrimonials de les instal·lacions industrials que resten a la Barceloneta. Podrem aprendre sobre les condicions de vida dels treballadors d’aquestes fàbriques i com s’han reconvertit les antigues industries en espais públics i privats pel barri un cop aturada l’activitat fabril. Durada: 2 hores aproximadament (adaptable).
  • Ruta guiada «Destí final: Barceloneta» (properament)

    Conèixer el fenomen de la immigració al barri explicant l’arribada dels nouvinguts, la seva inclusió dins la societat barcelonetina i els canvis urbanístics tangibles que es poden apreciar als seus carrers. El recorregut dóna peu a vincular la immigració del passat amb l’actual i a reflexionar sobre la inclusió dels nouvinguts. Durada: Una hora i mitja aproximadament (adaptable).
  • Joc de pistes «Cada foto al seu lloc» (properament)

    Activitat educativa gamificada on identificarem el lloc on es van realitzar un seguit de fotografies antigues. Un cop trobin l’element actual que correspon a la fotografia l’hauran de geolocalitzar en un mapa del barri. Finalment els grups retornaran a la CB1761 on els alumnes faran una presentació de cada fotografia, explicant si han descobert el passat d’aquell patrimoni. Durada: A concretar amb el professorat.