Inici / Què fem?

Què fem?

La Casa de la Barceloneta 1761 organitza nombroses activitats com exposicions, conferències, rutes guiades, activitats pedagògiques, presentacions de llibres i tallers.

 

Aquestes activitats serveixen per aprofundir en els objectius de la CB1761:

 • Donar a conèixer la història i la memòria col·lectiva de la Barceloneta
 • Reivindicar els valors de la lluita per la democràcia
 • Transmetre als infants i joves la importància de conèixer la història i el patrimoni del barri
 • Difondre els fenòmens memorials contemporanis per estimular la defensa dels drets civils de la ciutadania
 • Esdevenir un espai de trobada de les entitats
 • Dinamitzar el Fons Fotogràfic Popular de la Barceloneta

 

Per ampliar informació sobre les activitats, clicar al títol.

 

ACTIVITATS QUE HEM FET:

 • Exposició «Fugint de les bombes. De la Barceloneta a la zona alta»

  Explica l’evacuació del barri de la Barceloneta durant la Guerra civil (1936-39) a causa dels bombardeigs que va patir aquesta àrea. Els atacs van ser tan intensos que la majoria de famílies van ser evacuades a d’altres punts, sobretot a la zona alta, on nombrosos pisos i torres havien quedat buits per la fugida dels seus propietaris benestants a l’esclatar la guerra.
 • Exposició «Hilari Salvadó, alcalde de Barcelona quan plovien bombes»

  Exposició sobre la trajectòria vital i política del darrer alcalde republicà de la ciutat abans del final de la guerra civil espanyola. La mostra reivindicava l’activisme cultural i polític de Salvadó i la necessitat de recuperar el llegat d’un alcalde que va impulsar la construcció de refugis antiaeris i va acollir a molts refugiats que fugien de l’avenç de les tropes franquistes.
 • Exposició «Últims pescadors de la Barceloneta, un món que resisteix»

  Exposició fotogràfica que recollia el testimoni dels pescadors del barri de la Barceloneta per conèixer i entendre el món de la pesca i alhora tenir la seva mirada sobre el futur del sector. A més a més, comptava amb una selecció de fotografies antigues que ajudaven a fer-se una idea dels canvis suscitats en el temps.
 • Conferència «Treballadors i immigrants valencians a la Barceloneta de 1930»

  Els demògrafs Kenneth Pitarch, Conchi Villar i Toni López-Gay van oferir una conferència sobre l'arribada d'immigració valenciana durant el primer terç del segle XX a Barcelona, en general, i a la Barceloneta, en particular. El 1930 més de la meitat de la població barcelonina (56%) havia nascut fora de la ciutat. Els valencians representaven el principal grup migratori amb més de 88 mil persones.
 • Exposició «Guinovart a la Barceloneta»

  Mostra dels quadres que l’artista Josep Guinovart va dedicar al mar i a la Barceloneta. L’exposició, en col·laboració amb la Fundació Guinovart, va comptar amb la participació d’entitats i equipaments del barri com la Biblioteca La Fraternitat, el Centre Cívic Barceloneta, La Fàbrica del Sol, el Museu d’Història de Catalunya i el Casal Infantil.