Acompanyament emocional de proximitat
22/09/2021 - 12:58
Els veïns i les veïnes de la Trinitat Nova que estaven acostumades a passar a saludar, passejar o participar en tallers al casal de barri van patir-ne molt el tancament i les posteriors restriccions d’aforaments i activitats.
Ja durant el confinament les persones gestores de l’equipament de proximitat van copsar que seria una necessitat imperiosa afrontar la salut emocional del veïnat i van idea un primer cicle de tallers dedicats a la pèrdua, al dol, a la soledat i com afrontar-ho.
“L’èxit de la primera edició, ens relata la Viviana de Sousa-Serro, directora del casal, ens va demostrar que la gent del barri estava necessitada de trobades i de suport emocional. Tothom sortia content d’haver vingut i una mica més optimista”. Aquest primer cicle va constar de 4 tallers, ‘Superar les pèrdues’, Mindfulness, ‘Parlem d’emocions’ i ‘Viure en positiu’.
Al Casal de Barri Trinitat Nova tenien molt clar des de l’inici que havia de ser un acompanyament en positiu, que ajudés a superar les etapes però també que plantegés com viure millor en general, així que el segon cicle a la primavera d’aquest any van proposar un taller de teràpies naturals per controlar l’estrés i ‘Com afrontar la fatiga pandèmica amb activitat física’.
Aquesta tardor tornen els tallers que ja estan esperant amb candeletes moltes de les dones que van fer els altres cicles i d’altres que n’han sentit a parlar i volen provar-los. Són tallers que van des dels primers auxilis emocionals fins a la risoteràpia i que des del casal estan segures que tornaran a reeixir. El públic majoritari té un perfil molt similar al de les participants del casal, dones grans i no tan grans, veïnes del barri i fans del casal que està situat en un indret molt especial i atractiu, als peus de Collserola i tocant el seu bosc.
Al Casal estan convençuts que l’aportació d’aquests espais de cures han vingut per quedar-se: “és una línia de treball que veiem que funciona, la pandèmia ha deixat molt clar que cal un abordatge de les emocions, i des de la proximitat dels casals de barri es pot fer clarament.”