L'acció comunitària comprèn totes aquelles iniciatives i projectes que aborden de forma col·lectiva els reptes socials, amb la voluntat de millorar les condicions de vida en els barris i de teixir una societat més inclusiva i democràtica.

Notícies

Noms d'activistes veïnals per feminitzar els carrers i places de Barcelona

Tue, 09/22/2020 - 19:12

Feminismes. El nomenclàtor municipal s’actualitza amb la incorporació de sis noms de dones que van deixar empremta en la lluita veïnal, política i social arreu de la ciutat

Ciutat Esperança: de l’estigma a l’orgull de barri

Mon, 09/07/2020 - 11:54

Comunitàries. Aquest projecte d’educomunicació comunitària arriba al final, però continuen actives les energies comunitàries creades de la mà de la gent jove que hi ha participat.

Oberta la convocatòria per al XII Premi del Consell Municipal d’Immigració de Barcelona

Tue, 09/01/2020 - 10:08

Drets de Ciutadania. S’hi poden presentar propostes fins al 23 d’octubre de 2020.

 • Mesures a Barcelona contra la covid-19 a partir de la resolució aprovada pel Procicat

  Consulteu tota la informació sobre les mesures especials per a la contenció de la covid-19 a Barcelona. #BCNcuida't

  https://ajuntament.barcelona.cat/acciocomunitaria/sites/default/files/1920x1080_estatic.jpg
 • #MascaretesEnXarxa ha estat un èxit!

  La primera acció coordinada que fem la Xarxa de Dones Cosidores de Barcelona. 

  https://img.youtube.com/vi/dfi_bnspZkk/0.jpg dfi_bnspZkk
 • Quatre motors de l'acció comunitària

  Un estudi exploratori pretén aportar eines que millorin l’acció comunitària a partir d’identificar els elements comuns de quatre iniciatives impulsades per l’Administració en educació, salut i serveis socials

  https://ajuntament.barcelona.cat/acciocomunitaria/sites/default/files/ac_serveis-publics-motors-general.jpg
 • 'Les coses bones de la vida', minisèrie sobre acció comunitària

  A través de 5 capítols veureu com les veïns i els veïnes, a través de la participació i l'associacionisme, treballen per fer un barri millor.

  https://ajuntament.barcelona.cat/acciocomunitaria/sites/default/files/ac_dest-coses-bones.jpg

Consulta del Fitxer general d'entitats ciutadanes

El Fitxer General d'Entitats Ciutadanes és un dels instruments de relació de l'Ajuntament de Barcelona amb les entitats de la ciutat. Al Fitxer d’Entitats podeu fer una consulta de les més de 5.000 associacions registrades a Barcelona.

Mapa de l'Acció Comunitària

Al Mapa d’Acció Comunitària podreu visualitzar les experiències que s’estan realitzant a cada territori, conèixer el treball col·laboratiu que hi fan diverses entitats i, possiblement, treure’n inspiració i contactes per als vostres projectes associatius.

Projectes destacats

Energies Comunitàries

Les Energies Comunitàries és un projecte impulsat per l’Ajuntament de Barcelona que pretén donar a conèixer, reconèixer i enfortir a la gran diversitat de projectes i agents comunitaris que volen fer de Barcelona una ciutat més justa i democràtica.

Torre Jussana

Torre Jussana és un equipament municipal que dóna respostes a les entitats i afavoreix el desenvolupament associatiu mitjançant l’oferiment de serveis i recursos que responen a les necessitats del sector. Treballa per a la seva promoció, dinamització i enfortiment amb el màxim rigor, professionalitat i proximitat.

Casals de barri

Els casals de barri es defineixen i són, efectivament, espais de trobada i d’interrelació dels veïns i veïnes del barri, on es promouen valors democràtics, es fomenta el diàleg, la solidaritat, l’associacionisme i la col·laboració, tot pensant en el desenvolupament del barri i en la millora de la convivència.

Associa't

L’Associa’t està adreçat al gran i divers teixit associatiu de la ciutat. Els objectius del projecte són donar visibilitat i posar en valor la importància i la riquesa d’aquest ecosistema social. Enfortir i empoderar aquestes organitzacions i esdevenir un espai de trobada, relació i articulació de les entitats de la ciutat.

Webs relacionades