• ‘Les coses bones de la vida’. Capítol 5: L'alegria

  La sèrie, que analitza l’efecte de l’acció comunitària a la vida dels barris, finalitza amb la tasca col·lectiva d'organització del Carnaval de les Roquetes.

  https://ajuntament.barcelona.cat/acciocomunitaria/sites/default/files/cap5_cat.jpg
 • Especial subvencions a Torre Jussana

  Han elaborat un especial que recopila tota la info sobre les novetats d’enguany, documentació, formularis, dates de les sessions informatives...

  https://ajuntament.barcelona.cat/acciocomunitaria/sites/default/files/AC_DEST-Especial-subvencions-TJ-2020.jpg
 • 10 dones valentes

  Mi memoria camina por estas calles recull la memoria de l'experiència migratoria de 10 dones. Diferents veus que es troben en un mateix territori d'arribada i d'acollida, la Trinitat Vella

   

  https://ajuntament.barcelona.cat/acciocomunitaria/sites/default/files/AC_DEST-mimemoriacamina_0.jpg
 • Virgínia Cierco, Medalla d'Honor de Barcelona 2019

  La directora de la Biblioteca Bon Pastor ha estat premiada per la seva tasca a favor de la integració i la convivència de la comunitat al barri.

  https://img.youtube.com/vi/_7HBG58GBjw/0.jpg _7HBG58GBjw
 • Quatre motors de l'acció comunitària

  Un estudi exploratori pretén aportar eines que millorin l’acció comunitària a partir d’identificar els elements comuns de quatre iniciatives impulsades per l’Administració en educació, salut i serveis socials

  https://ajuntament.barcelona.cat/acciocomunitaria/sites/default/files/AC_Serveis-publics-motors-General.jpg
 • L'Associa't 2019 ja té vídeo resum

  A través de diferents projectes impulsats per associacions de la ciutat, que han compartit espai a la plaça de Catalunya durant les festes de La Mercè, el vídeo descriu els objectius i valors que articulen Associa't a la Festa.

  https://ajuntament.barcelona.cat/acciocomunitaria/sites/default/files/AC_DEST-bateguem-juntes-2019.jpg

Notícies

Primers pressupostos participatius: la ciutadania decideix com millorar els barris

dl., 02/03/2020 - 18:40

Participació. Els veïns i les veïnes debatran i decidiran com i on invertir 75 milions d’euros en un exercici de democràcia pioner a la ciutat.

Agents comunitaris de salut al districte de Villaverde, Madrid

dl., 01/27/2020 - 13:00

Acció Comunitària. Un projecte per potenciar la participació comunitària en salut de la ciutadania

En marxa el cicle formatiu d'hivern adreçat a entitats i associacions

dt., 01/28/2020 - 10:15

Contractes de formació. Els diferents cursos tracten temes relacionats amb la legalitat, la fiscalitat, la participació i els plans estratègics.

Consulta del Fitxer general d'entitats ciutadanes

El Fitxer General d'Entitats Ciutadanes és un dels instruments de relació de l'Ajuntament de Barcelona amb les entitats de la ciutat. Al Fitxer d’Entitats podeu fer una consulta de les més de 5.000 associacions registrades a Barcelona.

Mapa de l'Acció Comunitària

Al Mapa d’Acció Comunitària podreu visualitzar les experiències que s’estan realitzant a cada territori, conèixer el treball col·laboratiu que hi fan diverses entitats i, possiblement, treure’n inspiració i contactes per als vostres projectes associatius.

 

Projectes destacats


Energies Comunitàries

Les Energies Comunitàries és un projecte impulsat per l’Ajuntament de Barcelona que pretén donar a conèixer, reconèixer i enfortir a la gran diversitat de projectes i agents comunitaris que volen fer de Barcelona una ciutat més justa i democràtica.

Torre Jussana

Torre Jussana és un equipament municipal que dóna respostes a les entitats i afavoreix el desenvolupament associatiu mitjançant l’oferiment de serveis i recursos que responen a les necessitats del sector. Treballa per a la seva promoció, dinamització i enfortiment amb el màxim rigor, professionalitat i proximitat.

Casals de barri

Els casals de barri es defineixen i són, efectivament, espais de trobada i d’interrelació dels veïns i veïnes del barri, on es promouen valors democràtics, es fomenta el diàleg, la solidaritat, l’associacionisme i la col·laboració, tot pensant en el desenvolupament del barri i en la millora de la convivència.

Associa't

L’Associa’t està adreçat al gran i divers teixit associatiu de la ciutat. Els objectius del projecte són donar visibilitat i posar en valor la importància i la riquesa d’aquest ecosistema social. Enfortir i empoderar aquestes organitzacions i esdevenir un espai de trobada, relació i articulació de les entitats de la ciutat.