Notícies

El Pla de barris intensifica l’acció a Nou Barris i Horta-Guinardó amb més de dos-cents projectes

16/04/2021 - 15:08 h

Pla de barris. Tindrà un pressupost de 54 milions d’euros: 43 milions a nou barris de Nou Barris i 11 al Carmel i Can Baró.

L'escenari és nostre

08/04/2021 - 13:28 h

Pla de Barris. El Pla de Barris transforma les sales de les escoles en equipaments culturals pel barri.

Cura digna i comunitària per una atenció més humana

07/04/2021 - 08:44 h

Acció comunitària. La campanya “Prescrivim cura digna” de Coòpolis promou iniciatives de l’economia social i solidària que treballen des de la perspectiva de la cura comunitària

 • La resposta comunitària davant la covid-19. Noves formes d'organització i innovació social

  La trobada virtual del pròxim 28 d'abril vol obrir un espai de debat i reflexió per fer valdre, ordenar, compartir i enxarxar l’organització comunitària d’entitats, associacions, col·lectius i ciutadania no organitzada davant la crisi de la Covid.

  https://ajuntament.barcelona.cat/acciocomunitaria/sites/default/files/1024x512px_0.jpg
 • Participación e informalidad en el tejido asociativo

  El estudio analiza cómo ha podido evolucionar la participación en el tejido asociativo, y pone el énfasis en las formas de participación que no necesariamente transcurren a través del asociacionismo formal.

  https://ajuntament.barcelona.cat/acciocomunitaria/sites/default/files/estudi_participacio_1.jpg
 • #BCNcuida't

  Consulta toda la información sobre las medidas especiales para la contención de la COVID-19 en Barcelona.

  https://ajuntament.barcelona.cat/acciocomunitaria/sites/default/files/ajuntament-destacats_555x312_cast.jpg
 • #MascaretesEnXarxa ha sido un éxito

  La primera acción coordinada que hacemos la Red de Mujeres Cosedoras de Barcelona.

  https://img.youtube.com/vi/dfi_bnspZkk/0.jpg dfi_bnspZkk
 • Quatre motors de l'acció comunitària

  Un estudi exploratori pretén aportar eines que millorin l’acció comunitària a partir d’identificar els elements comuns de quatre iniciatives impulsades per l’Administració en educació, salut i serveis socials

  https://ajuntament.barcelona.cat/acciocomunitaria/sites/default/files/ac_serveis-publics-motors-general.jpg
 • Acció comunitària en medi obert

  Aquest document és un estudi de sis projectes que s'estan duent a terme actualment i que proposen un procés de treball comunitari en l'espai públic.

  https://ajuntament.barcelona.cat/acciocomunitaria/sites/default/files/accio-comunitaria_-medi-obert_2_0_0.png

Consulta del Fitxer general d'entitats ciutadanes

El Fitxer General d'Entitats Ciutadanes és un dels instruments de relació de l'Ajuntament de Barcelona amb les entitats de la ciutat. Al Fitxer d’Entitats podeu fer una consulta de les més de 5.000 associacions registrades a Barcelona.

Mapa de l'Acció Comunitària

Al Mapa d’Acció Comunitària podreu visualitzar les experiències que s’estan realitzant a cada territori, conèixer el treball col·laboratiu que hi fan diverses entitats i, possiblement, treure’n inspiració i contactes per als vostres projectes associatius.

Projectes destacats

Energies Comunitàries

Les Energies Comunitàries és un projecte impulsat per l’Ajuntament de Barcelona que pretén donar a conèixer, reconèixer i enfortir a la gran diversitat de projectes i agents comunitaris que volen fer de Barcelona una ciutat més justa i democràtica.

Torre Jussana

Torre Jussana és un equipament municipal que dóna respostes a les entitats i afavoreix el desenvolupament associatiu mitjançant l’oferiment de serveis i recursos que responen a les necessitats del sector. Treballa per a la seva promoció, dinamització i enfortiment amb el màxim rigor, professionalitat i proximitat.

Casals de barri

Els casals de barri es defineixen i són, efectivament, espais de trobada i d’interrelació dels veïns i veïnes del barri, on es promouen valors democràtics, es fomenta el diàleg, la solidaritat, l’associacionisme i la col·laboració, tot pensant en el desenvolupament del barri i en la millora de la convivència.

Associa't

L’Associa’t està adreçat al gran i divers teixit associatiu de la ciutat. Els objectius del projecte són donar visibilitat i posar en valor la importància i la riquesa d’aquest ecosistema social. Enfortir i empoderar aquestes organitzacions i esdevenir un espai de trobada, relació i articulació de les entitats de la ciutat.