Notícies

Tirita Fest: projecte comunitari

20/09/2023 - 15:17 h

A la Casa Sagnier convidem a tothom, de totes les edats, a jugar als escacs. Iniciativa que promet reforçar la salut i el benestar de la comunitat local de Sant Gervasi - Galvany i El Farró

Taller (Ràdio)grafies de barri

20/09/2023 - 15:10 h

Vols participar en un projecte de Ràdio intercultural de joves de la Barceloneta? Segur que tens mil coses a dir a qüestionar o compartir, i la ràdio és un excel·lent mitjà per fer arribar la teva veu. No calen coneixements previs.

La Marina acull la segona edició del cicle Trenca/Ments sobre salut mental i benestar emocional

20/09/2023 - 13:46 h

VILAVEÏNA. Trenca/Ments va néixer l’any 2022 amb l’objectiu de coordinar diferents agents del barri per tal de promoure l’autocura en la gestió de les emocions i la salut mental.

 • Parlem amb Marc Aguilar, membre de Bitlab, de ciència ciutadana.

  Aquest tipus de processos comunitaris són una forma de col·lectivitzar la ciència i fomentar l'empoderament cívic .

  https://ajuntament.barcelona.cat/acciocomunitaria/sites/default/files/marc-aguilar-1024x675_1.jpg
 • Parlem amb David Garcia, responsable de Prollema i amb Kamal El Karam, ensenyant de dàrija.

  “Ensenyar la llengua materna dels joves és una porta per generar xarxa”. L'objectiu de Prollema és capacitar joves en situació d’exclusió social a esdevenir ensenyants de la seva pròpia llengua materna.

  https://ajuntament.barcelona.cat/acciocomunitaria/sites/default/files/prollema_quadrada_1.png
 • Entrevista a l'Alícia Palau, presidenta de l’Associació de Veïns i Veïnes Joan Maragall del Guinardó.

  “Cal enxarxament per poder donar una resposta veïnal quan es presenten conflictes als barris”

  https://ajuntament.barcelona.cat/acciocomunitaria/sites/default/files/alicia_1024x760_bn_1.png
 • Parlem amb Marc Aguilar, membre de Bitlab, sobre ciència ciutadana

  Aquest tipus de projectes permeten col·lectivitzar la ciència i fomenten l'empoderament cívic i els processos comunitaris.

  https://ajuntament.barcelona.cat/acciocomunitaria/sites/default/files/marc-aguilar-1024x675_2.jpg
 • Casals comunitaris

  La solidaritat és un dels valors que articula l’acció comunitària. I amb l’impuls dels veïns i les veïnes, aquesta solidaritat comunitària s’ha fet encara més forta i evident arran de les crisis derivades de la covid-19.

  https://img.youtube.com/vi/Ogl9mPfvaBk/0.jpg Ogl9mPfvaBk

Consulta del Fitxer general d'entitats ciutadanes

El Fitxer General d'Entitats Ciutadanes és un dels instruments de relació de l'Ajuntament de Barcelona amb les entitats de la ciutat. Al Fitxer d’Entitats podeu fer una consulta de les més de 5.000 associacions registrades a Barcelona.

Mapa de l'Acció Comunitària

Al Mapa d’Acció Comunitària podreu visualitzar les experiències que s’estan realitzant a cada territori, conèixer el treball col·laboratiu que hi fan diverses entitats i, possiblement, treure’n inspiració i contactes per als vostres projectes associatius.

encomunitat.decidim.barcelona

Plataforma digital oberta a persones, entitats i associacions que vulguin fer propostes, prendre part en debats, prioritzar projectes a executar, assistir a trobades presencials i formar part d'altres accions relacionades amb l'acció comunitària.

Projectes destacats

Torre Jussana

Torre Jussana és un equipament municipal que dóna respostes a les entitats i afavoreix el desenvolupament associatiu mitjançant l’oferiment de serveis i recursos que responen a les necessitats del sector. Treballa per a la seva promoció, dinamització i enfortiment amb el màxim rigor, professionalitat i proximitat.

Casals de barri

Els casals de barri es defineixen i són, efectivament, espais de trobada i d’interrelació dels veïns i veïnes del barri, on es promouen valors democràtics, es fomenta el diàleg, la solidaritat, l’associacionisme i la col·laboració, tot pensant en el desenvolupament del barri i en la millora de la convivència.

Associa't

L’Associa’t està adreçat al gran i divers teixit associatiu de la ciutat. Els objectius del projecte són donar visibilitat i posar en valor la importància i la riquesa d’aquest ecosistema social. Enfortir i empoderar aquestes organitzacions i esdevenir un espai de trobada, relació i articulació de les entitats de la ciutat.