La Festa de l'Associa't

Barcelona és un món d'associacions i col·lectius molt divers. El teixit associatiu de la ciutat és la força transformadora de moltes persones que des de tots els barris treballen dia rere dia per fer de Barcelona una ciutat millor, més justa i humana, i en la qual els valors de l'associacionisme es facin presents.  

La Festa de l'Associa't ens apropa a la riquesa, la diversitat i la vitalitat d'aquest teixit durant les festes de la Mercè.  

És un projecte del qual ja s’han fet quatre edicions i es coprodueix des de la Direcció de Serveis d'Acció Comunitària de l'Ajuntament de Barcelona, juntament amb totes les entitats participants, que són les que autogestionen les activitats del programa de l’Associa’t; també hi col·labora l'Institut de Cultura de Barcelona (ICUB) i altres departaments municipals.

Així va ser la Festa 2021

Aquest any la Festa de l'Associat va comptar amb tres jornades d’activitats obertes a la ciutadania en tres equipaments diferents de la ciutat (Cotxeres de Sants, Espai Jove La Fontana i La Farinera del Clot). Més de 40 activitats culturals, lúdiques i educatives, per a totes les edats organitzades per 38 entitats. A més, es van fer més de 20 hores de ràdio en directe des del Quiosk de Ràdio Rambles amb Ràdio Associa’t i retransmesa en línia a laveinal.cat.

També es va participar en la mostra de cultures a la Ciutadella, on es va programar activitats d’entitats de ball i cultura popular d’arreu del món.

Ràdio Associa’t

24 de setembre de 2021, de 10 h a 14 h

A càrrec de Boca Ràdio i Ràdio Farró. Amb Amics dels Infants del Marroc, Progat Catalunya, Associació d'Ucraïnesos a Catalunya "Txervona Kalina", Asociación Iberoamericana de Bancos del Tiempo, Grup de Dones creadores de Gràcia/Projecte Minerva, Federació de Grups Amateurs de Teatre de Catalunya i Aster-Agrupació Astronómica de Barcelona

Emissions en directe des de Ràdio Rambles (La Rambla, 99. Quiosc 17)

24 de setembre de 2021, de 17 h a 21 h

A càrrec de Ràdio Ciutat Vella i Ona de Sants-Montjuïc. Amb Fundació Malalts Mentals de Catalunya, Plataforma per la Llengua, Creu Roja Barcelona i Associació Superar l'Ictus.

Emissions en directe des de Ràdio Rambles (La Rambla, 99. Quiosc 17)

25 de setembre de 2021, d’11 h a 14 h i de 17 h a 19 h

Les 7 ràdios associatives que participen a Ràdio Associa’t (7deRàdioBoca RàdioOna de Sants MontjuïcRàdio Ateneu del ClotRàdio Ciutat VellaRàdio FarróRàdio TriniJove) faran un programa conjunt des del Parc de la Ciutadella, en el marc del MAC (La Mercè Arts de Carrer). Amb Fundació Avismón, Sahara Dempeus, La Tutela, fundació privada catalana tutelar, Esbart Català de Dansaires, Ader-Associació de Malalts del Ronyó i Associació Superar l'Ictus.

Emissió en directe des del Parc de la Ciutadella.

26 de setembre de 2021, de 10 a 14 h

A càrrec de 7deRàdio i Ràdio Ateneu del Clot. Amb Recursos d'Animació Intercultural (RAI), Federación de Casas Regionales en Catalunya (FECARECAT), Associació Projecte Heart Cor Segona Oportunitat i Plataforma Unitària contra les Violències de Gènere.

Emissions en directe des de Ràdio Rambles (La Rambla, 99. Quiosc 17)

26 de setembre de 2021, de 17 a 19 h

A càrrec de Ràdio TriniJove. Amb la Asociación de Pacientes y Familiares de Cáncer Renal, Som del barri i Alcer Barcelona.

Emissions en directe des de Ràdio Rambles (La Rambla, 99. Quiosc 17)

Associa't, et canvia la vida!

 

Campanya impulsada pel projecte municipal Associa't i per associacions i entitats de la ciutat. L'objectiu és visibilitzar els valors i la capacitat de transformació comunitària que els veïns i les veïnes tenen a través de l'associacionisme.

Històric d’edicions