Agenda del Casal

Lunes, 10/01/2022

EXPOSICIONS | OBJECTIU DONA: MAKTUB PROJECT

10:00 to 21:00

Fins al 28 de febrer

Projecte guanyador de la convocatòria Objectiu Dona - Hivern 2022

"No hay ache" és l'àlies de la Núria Ayache Ayache (1992), artista visual d'origen algerià-amaziga que viu entre occident i el món àrab. Fotografia per a explorar els seus veritables "jo" i endinsar-se en l'escorça de la seva psique. El seu treball se centra en la identitat, el gènere i la lluita entre un mateix i el seu entorni el desarrelament en els nostres dies al costat de la pèrdua de la identitat.

"El temps va teixint aquestes línies invisibles que alguns anomenen destí. Cada línia forma un dibuix en el teu propi espai-temps al qual se li atribueix un patró diferent per a cada ésser. No hi ha dues parts iguals, només uns certs fils poden creuar-se, embolicar-se, trencar-se o crear nexes en unes certes parts del seu esquelet". 

Aquest mateix fil vermell ens porta a nosaltres a crear aquest projecte anomenat MAKTUB, representat en diferents formats com la instal·lació, la fotografia i el vídeo. MAKTUB, paraula en àrab que significa "està escrit", és un projecte col·lectiu creat el 2017 per les artistes visuals Moon De Waele i No Hay Ache i que parla de la interminable cerca de la identitat, com a dones, filles de migrants, criades per dones i en concret de la identitat dividida entre els orígens i la procedència (marroquí i argelina), i el lloc de creixement i acollida (Barcelona i Brussel·les). 

"Tracta de la ferida de les nostres dones avantpassades i de guarir. A través del fil vermell, explorem diferents extrems i circuits que el destí escriu a través del temps. Les nostres vides es van dividir com a puntes d'aquesta línia vermella i invisible. Explorem temes com el destí, l'autoconeixement, el sanament de ferides, la pèrdua com a individu, la tristesa o enyorança que ens ha estat transmesa per les nostres mares, la migració i la pèrdua de les nostres arrels."

 

 

EXPOSICIONS | SE ACABARON LAS BACANALES

09:30 to 21:00

Fins al 28 de febrer

Se acabaron los atardeceres dorados. Se acabaron las luces, Baco, la noche y los veranos en las islas extranjeras. Sin embargo, aquellos días del agosto de 2020 nos convirtieron en cronistas de los sucesos, y a través de los pinceles y las palabras vivimos intensamente lo que antes habíamos sentido en nuestra propia piel. La pintora Monica Kopatschek y la poeta Ana López Serrano reúnen en esta exposición un conjunto de obras, cargadas de cuentos, escenas oníricas que rememoran la antigua vida en sociedad en una colorida pero profunda reflexión sobre la necesidad de las celebraciones conjuntas y las relaciones humanas.

La pintora Monica Kopatschek i la poeta Ana López Serrano reuneixen en aquesta exposició un conjunt d'obres carregades de somnis i escenes oníriques que rememoren l'antiga vida en societat en una acolorida però profunda reflexió sobre la necessitat de les celebracions conjuntes i les relacions humanes. 

 

A càrrec de Monica Kopatschek i Ana López Serrano

EXPOSICIONS | CALAIX DE SASTRE

12:45

Del 3 de febrer al 31 de març

Inaugurem a la Sala C, el cicle d’exposicions a la Sala Cafeteria (al bar del casal) adreçat a veïnes i veïns artistes del Guinardó, amb l'exposició CALAIX DE SASTRE, a càrrec de l'artista del barri, Dani Sevillano.

Una mostra de la seva obra, amb una particular visió de la ciutat de Barcelona, materialitzada en aquest recull de pintures i collages.

A càrrec de Dani Sevillano