Agenda del Casal

Viernes, 01/04/2022

EXPOSICIONS | OBJECTIU DONA: MATERNAR

00:00

Fins al 30 de juny

Projecte guanyador de la convocatòria Objectiu Dona - Primavera 2022

Lisi Andrés Palacios és periodista feminista i veïna del barri del Guinardó des de fa uns quatre anys. Creu en la comunicació com a eina per transformar i millorar el món que hem heretat i actualment combina les seves dues passions: la cultura i el periodisme. Actualment s'enfronta a la seva primera maternitat, un procés sorprenent que ha tingut el privilegi de viure mentre cursava el Postgrau en Comunicació i Gènere de la Universitat Autònoma de Barcelona.

"Maternar és una sèrie d'autoretrats que m'he fet durant el meu vuitè mes d'embaràs. Quan et quedes embarassada hi ha molt entusiasme de l'entorn per fer-te fotografies i tot se centra en la panxa però m'interessava captar la meva perspectiva personal sobre els canvis que patia el meu cos i com aquests afectaven les meves emocions i moviments."

EXPOSICIONS | BRAKUMO21

20:00

Fins al 30 de maig

Brakumo 21 és una col·lecció de fotografies al voltant de l'abraçada després d'un any en el qual quasi ha estat prohibit.

Brakumo és un cant a la importància de l'afecte, a la fragilitat del cos independent del gènere, edat o raça i a la seva necessitat de contacte.

Pretén ser un homenatge a la recuperació de l'abraçada després de la COVID-19, o potser seria més correcte dir a la importància de l'abraçada en plena crisi de la COVID-19. Una abraçada diferent, nova, amb restriccions, però, al cap i a la fi, una abraçada que fa més dura la nostra fràgil pell.

"Al final, lo que queda es abrazarse, confiar en el otro, amar y dejarse amar, en medio de la balacera que es la vida." (Fito Páez)

EL MAS A LA PLAÇA | FESTA MAJOR DEL GUINARDÓ: BALL DEL FANALET I CAFÉ TEATRE

18:00 to 22:00

Divendres 13 de maig de 18 a 22 h

Al Guinardó estem de Festa Major del 4 al 15 de maig! Vine a aquesta vetllada a la Plaça Salvador Riera (davant del Casal Mas Guinardó) a gaudir d'un envelat amb ball del Fanalet tot seguit d'un espectacle de Cafè Teatre amb un munt d'actuacions de tota mena d'arts escèniques.

Hi haurà servei de bar.

Organitza: Grup Motor Festa Major de la Taula del Mas 

ACTIVITATS | XERRADA-DEBAT: LA LLUITA PEL DRET A L'HABITATGE AVUI

19:00 to 21:00

Dilluns 16 de maig a les 19 h

Les lleis sobre l'habitatge, avenços, topalls, detencions, multes, mobilitzacions... en aquesta xerrada debatrem sobre la lluita pel dret a l'habitatge avui!

Amb Oleguer Camps, del sindicat de llogateres i activistes de la Xarxa d'Habitatge d'Horta-Guinardó.

Organitza: El Garrofer, espai de debat

Col·labora: Casal Mas Guinardó

XERRADES | ELS DIMECRES D'EL POU: CAN CREHUET

19:00

Dimecres 18 de maig, a les 19 h

Can Crehuet: una casa d'Horta amb tresors ben guardats.
Xerrada a càrrec de Dolors Canudas i Mariano Serrano.

A càrrec d'El Pou

ACTIVITATS | CLASSE OBERTA DE TAITXÍ

10:00 to 11:00

Vols provar el taitxí? Vine a aquesta classe gratuïta d'iniciació i descobreix aquesta art marcial xinesa que treballa l'equilibri físic, mental i emocional de la persona.

A càrrec de l'AVV Joan Maragall del Guinardó

Activitat gratuïta amb inscripció prèvia

Inscripcions trucant al 93 446 14 29 o bé per correu electrònic a cemasguinardo@qsl.cat 

OBJECTIU DONA | ACTUACIÓ DE CECILIA LEDESMA

19:00

Dijous 19 de maig, a les 19 h

Concert poètic inspirat en els tangos de l'escriptor Julio Cortázar, a càrrec de Cecilia Ledesma amb l'acompanyament de Jorge Blengini a la guitarra. 

"Hasta hace unos días, el único recuerdo argentino que podía traerme mi ventana sobre la rue de Gentilly era el paso de algún gorrión idéntico a los nuestros, tan alegre, despreocupado y haragán como los que se bañan en nuestras fuentes o bullen en el polvo de las plazas. Ahora unos amigos me han dejado una vitrola y unos discos de Gardel. Enseguida se comprende que a Gardel hay que escucharlo en la vitrola, con toda la distorsión y la pérdida imaginables... Para escucharlo hasta parece necesario el ritual previo, darle cuerda a la vitrola, ajustar la púa..." 

Espectacle guanyador de la Convocatòria Objectiu Dona - Primavera 2022

 

Inscriu-te aquí!

EMPODERA'T XS | MONÒLEGS

19:15

Dijous 2 de juny, a les 19 h

Un show de monòlegs feministes amb cinc dones que tenen molt a explicar: una bolli una mica folclòrica, una lesbiana que sembla un nen, una trans disposada a tot, una bisexual monògama i una heterassa comdemada al fracàs amoròs. Mai Boncompte, políticament incorrecta i desvergonyida, serà la mestra de cerimònies d'aquests monòlegs EMPODERA'T XS amb les còmiques, Sandreta Roles, Tina Recio, Maria Oria i Irene Meneguzzi. 

A la terrassa del bar del Mas Guinardó

Activitat dins de la programació de L'Orgullosa

Organitza: Festival Empodera't

PÍNDOLES FORMATIVES | BUIDA EL TEU MÒBIL

20:00

Dimecres 15 de juny, de 18 a 20 h

Tens el mòbil ple i no tens espai per fer fotos o instal·lar noves aplicacions? Es descobriran quins son els elements que ocupen més espai i com fer neteja d'arxius innecessaris i aplicacions que no es fan servir.

A càrrec de Jaime Rodríguez

Preu: 6,10 €

INSCRIU-TE AQUÍ

DONA'T SALUT: RUTA ARTÍSTICA

18:00 to 20:30

Divendres 27 de maig a les 18 h

Celebrem el Dia Internacional de la Salut de les Dones des del potencial curatiu de l’expressió artística amb el Dona't Salut, una ruta artística presentada per Pilar Fernàndez amb el màgic violí de María J. García per diferents espais de l’entorn interior i exterior del Casal Mas Guinardó, que permet als i les participants tastar algunes expressions artístiques amb mirada femenina.  

Amb les actuacions de:

Corals de Dones de l'associació UT Música: Gaudirem de l'actuació de dues corals de dones d'aquesta entitat del Guinardó, amb una actuació intergeneracional especial pel Dona't Salut on gaudirem del resultat del seu procés creatiu, els assajos setmanals que esdevenen felicitat i cura per a totes les que hi formen part.

Andrea Pérez: Andrea Pérez és una artista amb diversitat visual, que amb un toc de rebel·lia reivindicativa i realitat alternativa, crea un imaginari únic i personal en les seves pintures. Al Dona't Salut, ens presentarà la seva obra i ens explicarà com és el seu procés creatiu.

Ball Gent Gran: Tots els divendres, el Mas esdevé un envelat amb la música i el ball de la gent gran del Guinardó. La dansa i aquesta trobada esdevé per a elles un bàlsam excepcional. En aquesta ocasió s'afegeixen al Dona't Salut per fer una petita mostra dels seus balls en línia.

El Circ de les coses impossibles: la companyia Martademarte ens presenta dos personatges Clown i un baül que circulen pel paisatge urbà buscant un lloc ideal per a crear la il·lusió d'alguna cosa impossible: caminar sobre ampolles! L'equilibri assolit per les artistes entre art, cos i ment, juga amb la Música, el clown i el funambulisme sense deixar a ningú indiferent! 

Ame, Movimiento y Expresión: La Companyia AME és un referent en dansa inclusiva a la ciutat de Barcelona. La seva passió trenca les barreres i els límits que ens posem i en trobem en el nostre dia a dia. En aquesta ocasió interpretaran la peça Ustedes y Nosotros... a càrrec de Victoria Martínez i Emilio Bravo.

Lori C. Webber: Lori és una artista plàstica que explora mitjançant la música i el dibuix els camins i imaginaris de la ment. En el Dona't Salut donarà visibilitat al poder curatiu de l'art per tractar malalties mentals.

Maisa Sally-Anna Perk: La Maisa és una artista multidisciplinària per a qui l'art i la salut, són pilars vitals i fonamentals. Mitjançant la dansa, la poesia i el format audiovisual, impregna d'art i intensitat el seu entorn i el públic que l'envolta.

Concert de Marta Mattotti: Marta Mattotti és una cantautora italiana resident a Barcelona que escriu cançons sobre la vida quotidiana en clau d'humor, teràpia indispensable per gaudir dels dies amb el millor dels somriures!

Activitat gratuïta.

Organitza: Casal Mas Guinardó

ACTIVITATS | TAULA OBERTA D'INTERCULTURALITAT

18:30

Dimarts 31 de maig, a les 18.30 h

La taula d'Interculturalitat del Mas Guinardó es troba en línia el pròxim dimarts 31. Es presentaran les noves formacions i es decidiran les línies d'acció per treballar el dia de les persones refugiades i altres activitats d'interès per la taula en matèria d'interculturalitat.

 

Activitat oberta a tothom, en línia

Enllaç a l'activitat