Agenda del Casal

Jueves, 01/09/2022

ACTIVITATS REGULARS | cada setmana al mas hi trobes...

00:00

GRUP DE L'HORT  

Dimarts, dijous i dissabtes o diumenges, de 10.30 a 14 h |  A càrrec del Grup de l’Hort

 

 

RETROBA'T AMB TU  

Dimarts, de 17 a 19 h | A càrrec de Retroba't amb tu

 

 

 

TALLER D'IDEES

Dimecres, de 16.30 a 19 h | A càrrec del Taller d’Idees

 

 

BALLS DE SALÓ PER A LA GENT GRAN 

Divendres, de 16 a 19 h | A càrrec de la Residència de Gent Gran del Guinardó

 

 

CLUB SOCIAL D’ESCACS DE PEONA I PEÓ 

Divendres, de 18 a 21 h | A càrrec de Peona i Peó. Club d’Escacs

 

GRUP D’AJUDA MÚTUA NOUS EMBARASSOS 

A càrrec de Petits amb llum

 

A  més a més...

Diversitats és un dels programes de temàtica LGTBIQ+ més longeus de Catalunya, s’emet setmanalment des de 2013 i a partir de la novena temporada, enregistraran els seus programes al Casal!

Per a més informació: diversitatsfm@gmail.com

A càrrec de Diversitats FM

 

 

 

ACTIVITATS | CINECLUB GUINARDÓ

19:00 to 13:00

 

20 d’abril, 11 de maig i 15 de juny, a les 19 h

Arriba el món del setè art al barri. El Casal Mas Guinardó en col·laboració amb l’entitat Lonestar Cultura, estrena un nou espai: el Cineclub Guinardó. Aquest projecte neix amb l’objectiu d’apropar el cinema als nostres veïns i veïnes, sempre des d’una mirada crítica però sense renunciar al gaudi. Tots els tercers dijous de mes, us presentarem un film relacionat amb alguns dels eixos de treball que practiquem al Mas.  Pretenem que l'espai sigui un lloc de trobada per a persones que vulguin conversar sobre el món cinematogràfic sense oblidar que també és entreteniment. El coneixement i la diversió poden i han d’anar agafats de la mà i el cinema és la millor eina per aconseguir-ho!

Poseu-vos còmodes que la cinta comença a rodar!

Activitat gratuïta sense inscripció

 

Lonestar Cultura és una associació sense ànim de lucre dedicada a l’organització i producció d’activitats culturals que afavoreixin l’accés de totes les persones a la cultura. Entre els seus valors hi ha el foment de la cultura com a eina per al creixement personal, social i professional i per a la igualtat de gènere, el foment de projectes culturals que ajudin a la integració i la cohesió social, l’apoderament de les persones que poden quedar excloses del fet cultural i la cessió d’un paper actiu al públic, fent-lo partícip i protagonista de l’experiència cultural.

 

Totes les sessions tindran lloc a las 19 h a la Sala amb nom de dona del casal Mas Guinardó

 

Cartellera:

> 16 de març ‘En tierra de hombres’ (2005), Niki Caro. 

Una mare soltera torna a la seva ciutat natal, a Minnesota i, per tirar endavant, busca feina a les mines de ferro, un territori cent per cent masculí. La seva condició personal i la voluntat de guanyar-se la vida en un món d’homes provoquen el rebuig de la comunitat. La pel·lícula, protagonitzada per Charlize Theron, reflecteix molt bé misèries humanes com la discriminació de gènere, però també  la solitud i la lluita per sobreviure en un camí en què, a priori, tot són dificultats.

 

> 20 d’abril ‘Alien: el octavo pasajero’ (1979), Ridley Scott. 

Clàssic del cinema de terror i ciencia ficció, aquesta cult movie comença quan la tripulació de la nau espacial Nostromo respon a un senyal d’auxili d’una nau desconeguda. Arrel d’aquest rescat, un monstre alienígena s’introduirà a la Nostromo i anirà anihilant els seus ocupants. La pel·lícula, ombrívola i esfereidora, té com protagonista una dona (Sigourney Weaver), una heroïna connectada amb les de la  mitologia clàssica que, com elles, lluitarà per vèncer el drac.

 

>11 de maig pel·lícula a concurs, del 20 d'abril al 30 d'abril.

ACTUALITZEM! Gràcies a la vostra participació en les votacions, ja tenim pel·lícula escollida per projectar a la sessió de Festa Major! Veurem Lluny del Cel (2002), de Todd Haynes. Us esperem a totes a les 19 h, i recordem a les que heu votat que el mateix dia de la projecció anunciarem la persona guanyadora del sorteig i li farem entrega del premi...si és que ha vingut!

 

> 15 de juny ‘La vida de Adèle’ (2013), d’Abdellatif Kechiche.

Adèle té quinze anys i pensa que ha de sortir amb nois, però té dubtes sobre la seva sexualitat. Una nit coneix i s'enamora inesperadament d'Emma. L'amor entre totes dues li mostra a l’ Adèle el camí del desig i la maduresa, lluitant contra els  judicis i prejudicis de familiars i amistats. Una pel·lícula poètica i dura, que mostra les escenes de sexe amb una autenticitat insòlita, com també els sentiments de les protagonistes.

 

3, 2, 1...Fem comunitat!

LES FÀBRIQUES DEL GUINARDÓ

13:00

Permanent, a la recepció del Casal

El projecte de 'Les fàbriques del Guinardó' neix d'una demanda sorgida a la Taula del Mas, que s'ha materialitzat en una primera fase en què les veïnes i veïns del barri han aportat noms i adreces de les indústries, tallers i fàbriques existents o bé desaparegudes, que ja arriben a una cinquantena.

En aquesta segona fase, fem una crida a tothom que pugui aportar informació de primera mà en forma de testimoni, documents, fotografies, material de vídeo o altres suports i que la vulguin compartir amb nosaltres per part de tirar endavant la recerca sobre les fàbriques del barri.

Aquests materials es poden enviar per correu electrònic a cemasguinado@qsl.cat o bé dur personalment al Casal (Plaça Salvador Riera, 2, de dilluns a divendres de 9:30 a 21:30 h), per ser cedides temporalment.*

A càrrec del grup motor de les Fàbriques del Guinardó

 

 

* Els documents en qualsevol suport que siguin aportats seran escanejats si així ho permeten els propietaris i copiats en cas de ser possible. 

EXPOSICIONS | 'MARIA I.PUNT'

11:00

De l’1 al 30 de juny

La Maria Conill, a través del disseny, busca retratar la vida i quotidianitat que ens envolta, amb pocs filtres, com la realitat mateixa. “Una realitat que observo des de molts àmbits”.

A càrrec de Maria Conill

ACTIVITATS | TAULA DEL MAS

19:00

Dijous 8 de juny, a les 19 h

Espai obert de participació i programació trimestral del Casal Mas Guinardó. Les entitats, grups i persones vinculades a la vida comunitària d’aquest Casal hi participen oferint les propostes de programació o sumant-s’hi. Es proposa treballar en projectes de manera col·lectiva amb altres entitats i grups, i amb tothom que s’hi vulgui sumar.

Organitza: Casal Mas Guinardó

ACTIVITATS | TEATRE | SHIRLEY VALENTINE

18:00

Divendres 9 de juny, a les 18 h

Shirley Valentine és una dona madura, simpàtica i extravagant que un bon dia decideix deixar enrere una vida avorrida i anar a buscar la llibertat a les illes gregues.

Obra representada per l'actriu Rosa Maria Fabian

A càrrec del Grup de Teatre Mas Guinardó

Entrada gratuïta

EL MAS A LA PLAÇA | GIMCANINA

10:00

Dissabte 10 de juny, de 10 a 14 h

La Gimcanina en una jornada de visibilització a la plaça Salvador Riera en la que els gossos són els protagonistes:

Hi podreu trobar:

Gimcana

Passarel·la d’adopció

Concurs i desfilada canina

Xerrada amb Albena Aceva, educadora canina especialitzada en modificació de conducta que ens ajudarà a entendre millor al nostre gos

Espai de jocs

Pintacares amb Mireia Arjona

Paradetes i sorteig soldari

Photocan: fes-te la foto amb el teu amic i emporta-te-la impresa.

Organitza: Cisne Negro Voluntarios i Casal Mas Guinardó

EL MAS A LA PLAÇA | JOCS A LA PLAÇA

17:30 to 19:30

Dimecres 14 de juny a les 17.30 h

Jocs a la plaça amb Curro Claret En Residència a l’Institut Joan Brossa

Els joves de l’Institut Joan Brossa ens presenten el projecte “En Residència”, uns jocs de taula que han desenvolupat durant aquest curs on es treballen els reptes i realitats dels col·lectius més vulnerables. Vine a jugar a la plaça!

El projecte vol explorar com el joc, i en concret els jocs de taula, poden generar una aproximació a les dificultats, reptes i realitats de les persones i col·lectius que puguin trobar-se en les situacions més “vulnerables” com puguin ser els joves migrats, la gent gran o qualsevol persona amb risc d'explusió social.  La intenció és que aquests jocs puguin ser un vehicle d'acostament, empatia i qüestionament de certs prejudicis. I que com a través de petites accions per part de la ciutadania es podrien generar certs canvis. En tant que sigui possible serà interessant que entre els jugadors hi pugui haver alguna persona pertanyent a algun d'aquests col·lectius per poder així contrastar les impressions de les temàtiques que plantegen els jocs. Així mateix, els jocs van en un dispositiu mòbil que a més de contenir-los portaria uns tamburets i taules plegables (probablement de cartró) per permetre desplaçar-lo pel barri d'una manera més o menys cridanera i instar-lo en una plaça, col·legi o qualsevol espai on es pugui realitzar l'acció.

Organitza: Institut Joan Brossa i Casal Mas Guinardó

CINECLUB GUINARDÓ | LA VIDA D'ADÈLE, D'ABDELLATIF KECHICHE

19:00

Dijous 15 de juny, a les 19 h

En aquesta darrera sessió de la temporada, el Cineclub Guinardó projecta 'La vida d'Adèle' (2013), un film d’Abdellatif Kechiche.

Projecció i col·loqui amb la presència d'un especialista

 

Sinopsi:

Adèle té quinze anys i pensa que ha de sortir amb nois, però té dubtes sobre la seva sexualitat. Una nit coneix i s'enamora inesperadament d'Emma. L'amor entre totes dues li mostra a l’ Adèle el camí del desig i la maduresa, lluitant contra els  judicis i prejudicis de familiars i amistats. Una pel·lícula poètica i dura, que mostra les escenes de sexe amb una autenticitat insòlita, com també els sentiments de les protagonistes.

Aquest projecte neix amb l’objectiu d’apropar el cinema als veïns i veïnes del Guinardó, sempre amb una mirada crítica però sense renunciar al gaudi, amb l'ànim de fer comunitat. Cada tercer dijous de mes, es presenta un film, en versió doblada, relacionat amb alguns dels eixos de treball comunitari que es duen a terme al Mas. Es pretén que l'espai sigui un lloc de trobada per a persones que vulguin conversar sobre el món del cinema i amb aquesta intenció s’ha inscrit a la Federació Catalana de Cineclubs de Catalunya, el primer al al districte d’Horta-Guinardó.

Activitat gratuïta sense inscripció prèvia

Organitza Casal Mas Guinardó en col·laboració amb Lonestar Cultura

EL MAS A LA PLAÇA | CARMANYOLADA A LA FRESCA

21:00

Sopar de carmanyola i germanor per celebrar l'arribada de l'estiu amb l'actuació de Transtorners... presentant el primer Karaoke del Mas!

A càrrec del Casal Mas Guinardó

Inscripcions en línia tancades! Per tal de reservar taula, pots trucar al 934 46 14 29 o venir al punt d'informació del Casal

 

ACTIVITATS | BIODANSA

11:30

Dissabte 17 de juny d’11.30 a 13 h

Vine i gaudeix d’una sessió de biodansa per a totes les edats!​ ​Facilita Eveline Chagas​

 

A càrrec d’Amics de la Gent Gran​

Activitat gratuïta amb inscripció prèvia trucant al 608 845 203 o per correu electrònic a msala@amicsdelagentgran.org

AULA DEL MAS | APRÈN ELS SECRETS D’INSTAGRAM

18:00

Dimecres 21 juny, de 18 a 20 h

Instagram és una de les xarxes socials més famoses, l’aplicació ens permet compartir fotos i vídeos, i, també, ens ajuda a contactar amb amics i familiars o conèixer gent amb les nostres aficions. Revisarem quines són les 
seves principals funcionalitats i com fer-ne un ús segur.

*Es recomana que l’usuari porti el seu mòbil

Docent: Jaime Rodríguez
Preu: 6,10 €

Inscripcions: del 28 de març al 15 de juny

ACTIVITATS | TEATRE FÒRUM: JO NO SOC RACISTA... PERÒ

19:00 to 20:30

Divendres 30 de juny a les 19 h

Activitat emmarcada en el dia Internacional de les Persones Refugiades

El teatre és el mitjà més potent i eficaç per retrobar les nostres emocions associades a experiències. ‘Jo no soc racista, però…’ és una obra de teatre fòrum de creació col·lectiva, creada per La Xixa Teatre, que té per inspiració els conflictes generats degut a actituds i imaginaris racistes i islamòfobs.

Sinopsi:

L’Andrea i la Jenny són companyes de pis, necessiten poder trobar algú que ocupi l’habitació que ha quedat lliure. Segueixen el procés de buscar algú a través de pàgines web, com sempre han fet. La sorpresa és que apareix en Soni, que no és el perfil que elles esperaven. Les dues es posicionen de manera diferent davant la possibilitat que en Soni es quedi a casa seva.

Posteriorment a la presentació de la peça teatral, el dinamitzador o dinamitzadora de la sessió convida al públic a obrir el debat i a pujar a l'escena per substituir i millorar les accions de la protagonista. L'escena és reinterpretada tantes vegades com les diferents intervencions que proposa el públic.

A càrrec de la Xixa Teatre

Organitza: Taula d'Interculturalitat del Mas Guinardó i Programa BCN Interculturalitat