Agenda del Casal

Martes, 09/04/2024

EXPOSICIÓ | URBANSKETCHING HORTA-GUINARDÓ

00:00

Del 9 al 30 d'abril

"Dibuix a pèl i sobre la marxa. Surti com surti, però que ens parli".  L'urbansketching és la disciplina de comunicació artística que copsa un lloc, un moment, una escena dibuixada in-situ. "Tal com si una fotografia pogués copsar allò que passa en 10 ó 20 minuts". És un relat fresc i sense pretensions que guanya popularitat i adeptes de tota edat i varietat dia a dia.​​

A càrrec de  Núria Galbe  (@bikesketching)​

Activitat gratuïta ​

AULA DEL MAS | TALLER DE PINTURA I DIBUIX

19:00 to 21:00

Dimarts 16, 23, 30 d’abril; 7, 14, 21, 28 de maig; 4 i 11 de juny, de 19 a 21 h 

Aquest taller és un recorregut d'iniciació pel món del dibuix i la pintura. Gaudirem mentre aprendrem a fer servir llapis de grafit, llapis de colors i pinzells amb acrílic; llum, ombra, degradat, intensitat, volum... totes aquestes paraules en un no-res seran les teves aliades al taller! 

Material que cal dur el primer dia de classe: un bloc de dibuix d’aprox. 90 gr (mida DIN A4 o DIN A5), llapis HB, 2B, 6B, un pinzell difuminador de paper, goma d'esborrar, maquineta i força il·lusió! 

Docent: Alícia Santamaria 

Preu: 56,41 €

Inscripcions aquí

SANT JORDI | PELS MÉS MENUTS

17:00

Dijous 25 d'abril a partir de les 17 h.

Sortim a la plaça a celebrar Sant Jordi amb un munt d’activitats amb què gaudirà tota la família! Berenar, tallers, pintacares, contacontes, micro obert i molt més!  

 

PARADETA | LES ÀVIES I ELS AVIS ESCRIUEN CONTES I ELS INFANTS ELS DIBUIXEN 

Recopilació de les històries que les àvies i avis escriuen i porten a les escoles per explicar-les als infants, que posen la imaginació i color per dibuixar-les. No et quedis sense el teu exemplar! 

A càrrec d’Associació Nou Horitzó 

 

PARADETA | RODRI ROBLEDAL 

Aquest Sant Jordi comptarem amb la presència d’en Rodri Robledal, doctor en Història Contemporània per la UB i especialista en lluites socials contra el colonialisme i el capitalisme. Podreu conèixer part de la seva obra (entre les quals trobem novel·la gràfica juvenil com “Amèrica a contrarellotge” o assaigs com “Malditos de tierra y mar: comunidades y resistencias contra la explotación colonial”), però també rebre assessorament si esteu interessats a escriure un llibre o elaborar un còmic. 

A càrrec de Rodri Robledal 

 

ACTIVITAT | ESPAI DE JOCS 

Espai de trobada on la canalla podrà jugar i compartir contes. 

A càrrec de Mama G 

 

TALLER | FES EL TEU DRAC AMB MATERIALS RECICLATS! 

Si mai has volgut tenir un drac que treu foc pels queixals... agafa les tisores, dona curs a la imaginació i construeix el teu! 

A càrrec de Mama G 

 

TALLER | PUNT DE LECTURA 

Vine i crea el teu punt de lectura personalitzat que podràs fer servir per marcar les pàgines dels teus llibres, contes i còmics preferits.  

A càrrec d’Esplai Torxa 

 

ACTIVITAT | PINTACARES 

Converteix-te en el teu personatge favorit en aquest espai de maquillatge on la Kelly Lua farà la seva màgia perquè els petits (o no tan petits) quedin ben ambientats per gaudir de Sant Jordi. 

A càrrec de Kelly Lua 

 

ACTIVITAT | PHOTOCALL 

Si vols endur-te un record de la diada de Sant Jordi al Mas, no et pots perdre el photocall que hem preparat. Hi trobaràs de tot per convertir-te en els personatges de la llegenda, tu decideixes qui vols ser! 

Col·labora: La Era del Caos 

 

CONTACONTES | “UNA HABITACIÓ MOLT SOROLLOSA” I “SANTA JORDINA” 

De 18 a 18:20 h 

L’Esther Carrascal ens acompanyarà a conèixer, a través de dos contes ben diferents, en senyor Paperina, qui es muda al camp esperant trobar silenci per poder descansar, i a la Jordina, una noia que fa molts i molts anys va decidir canviar el món. 

A càrrec d’Esther Carrascal 

 

ACTIVITAT | MICRÒFON OBERT 

De 18:20 a 18:45 h 

Espai on compartir contes, poesia, cançons... tot s’hi val menys la vergonya! 

 

PÍNDOLES FORMATIVES | TALLER DE MANTENIMENT BÀSIC DE LA LLAR

18:00

Dijous 25 d’abril, de 18 a 20.30 h 

Vols aprendre a fer un bon manteniment de la llar i a fer petits arranjaments? En aquest taller tractarem el kit d’eines base, la seguretat i consells per fer petits arranjaments a casa. 

A càrrec de Casal Mas Guinardó I Solidança 

Activitat gratuïta inscripcions aquí

SANT JORDI | JAM POÈTICA: SUMEM VEUS

19:00

Dijous 25 d'abril a les 19 h

Sessió de micròfon obert on totes les artistes i persones del Mas i del barri amb interès per la poesia i la literatura estan convidades a participar compartint poesia i escrits. La sessió estarà acompanyada per la música de Jorge Avellaneda.  

Dirigit a totes les persones, tinguin o no experiència en l’àmbit de la literatura o la poesia. 

A la Sala Mercè Vidal del Casal Mas Guinardó