L’Ajuntament de Barcelona edita una guia amb els serveis i ajuts en marxa per a la reactivació econòmica

dijous, 1 octubre, 2020 - 08:41

Guia “Barcelona mai s’atura. Guia pràctica de serveis” recull 55 mesures engegades pel Consistori sobre ajuts i iniciatives en marxa per donar suport al teixit empresarial, emprenedor i econòmic de Barcelona davant la situació provocada pel Covid-19.

La guia “Barcelona mai s’atura. Guia pràctica de serveis” recull 55 mesures engegades pel Consistori sobre ajuts i iniciatives en marxa per donar suport al teixit empresarial, emprenedor i econòmic de Barcelona davant la situació provocada pel Covid-19

Se’n distribuiran més de 24.000 exemplars impresos a mercats i comerços de tots els districtes de la ciutat, i es pot consultar i descarregar on line

La covid-19 ha suposat un repte per a totes les ciutats. Són moments de molta complexitat per a persones emprenedores, comerciants, treballadores autònomes, restauradors i restauradores i per a molts ciutadans i ciutadanes que s’han vist afectats per aquesta crisi global.

Però Barcelona té un pla i està decidida a tornar a aixecar l’economia i a fer-ho sense deixar ningú enrere, perquè tots i totes tornem a avançar. Barcelona té un pla per reactivar l’economia, per fer-ho en les fases més immediates, amb mesures de xoc per ajudar a aixecar de nou les persianes, i Barcelona té un pla també a llarg termini per sortir més forts d’aquesta crisi, amb una ciutat més resilient i oberta al món, i treballant en favor d’un model econòmic que sigui referent en innovació, sostenibilitat i qualitat en el treball.

L’Ajuntament de Barcelona ha aprovat un fons de recuperació econòmica de 30 milions d’euros que es dedicaran aquest any 2020 a estar al costat dels sectors econòmics i els treballadors i treballadores, per tal de superar plegats aquesta situació derivada de la covid-19.

Per aquest motiu, des de l’àrea d’Economia, treball, Competitivitat i Hisenda de l’Ajuntament de Barcelona s’ha editat la guia “Barcelona mai s’atura. Guia pràctica de serveis”, que recull 55 mesures engegades pel Consistori sobre ajuts i iniciatives en marxa per donar suport al teixit empresarial, emprenedor i econòmic de Barcelona.

Més de 24.000 exemplars, seran distribuïts a mercats i comerços de tots els districtes de la ciutat, amb especial atenció als eixos comercials de cada territori, i també es pot consultar i descarregar online.

 

Fer arribar la màxima informació dels serveis a la ciutadania

L’objectiu d’aquesta guia és fer arribar a la ciutadania de la manera més fàcil i entenedora possible el ventall d’iniciatives i serveis al seu abast per formar-se, assessorar-se, emprendre, demanar ajuts econòmics, subvencions o finançament, i obtenir certificacions i informació de la nova normativa vigent en ocasió de la pandèmia. A més, és també un compendi dels punts físics i virtuals d’atenció a les persones empresàries i a l’activitat econòmica en general que l’Ajuntament de Barcelona té a disposició de la ciutadania.

El document s’estructura en cinc grans blocs: Ajuts econòmics, subvencions i finançament; Assessorament; Formació; Promoció, i Canvis normatius, i s’adreça a totes les persones empresàries i/o emprenedores però també a persones que busquen feina, que es volen assessorar en l’àmbit laboral o que necessiten informació o atenció personalitzada sobre la seva situació.

L’edició d’aquesta guia forma part del projecte Barcelona mai s’atura, el paraigües per a les mesures de recuperació econòmica encetades per l’Ajuntament de Barcelona, amb el desplegament d’una bateria de mesures per regenerar el teixit econòmic i social i accelerar l’economia de Barcelona.