31 de maig, Jornada del RevESStim el Tèxtil! Del tèxtil del futur als reptes del present

Si sou una iniciativa de Barcelona i teniu alguna relació amb el món tèxtil sostenible, us animem a participar.

..
13/05/2022 - 15:48 h - Empresa Ajuntament de Barcelona

Barcelona Activa i de la mà de l’Associació Moda Sostenible Barcelona, organitza aquest proper 31 de maig la tercera edició de les Jornades del programa RevESStim el tèxtil. L’aposta per  l’impuls i enfortiment del sector tèxtil a Barcelona està recollida a l’estratègia de l’ESS 2030 i a la vegada all Pla  d’Impuls municipal de l’ESS 2021-2023.

Aquestes jornades tenen un doble objectiu: per una banda, crear xarxa entre les iniciatives del sector i per l’altra, reflexionar col·lectivament sobre l’actualitat i els reptes del sector. Podeu consultar el programa a l’enllaç.

A través de taules rodones i espais d’intercanvi, s’abordaran dues qüestions que ja estan dibuixant i marcant una part important del futur del tèxtil sostenible i que són les més urgents en aquest moment: la digitalització del sector i la circularitat del residu tèxtil.

D’una banda, es pretén reflexionar sobre com la digitalització s’ha convertit en un element clau per imaginar-nos el tèxtil del futur. No només pel seu paper ja inqüestionable en la comunicació i el màrqueting, sinó també per les potencialitats i els impactes que pot tenir a totes les fases de la cadena de producció. I és que, per arribar al tèxtil del futur, el tèxtil del present exigeix una innovació i una reorganització de les àrees productives i de distribució integrant les eines digitals de manera transversal.

Per altra banda, s’abordarà un dels reptes fonamentals d’una de les indústries més contaminants actualment: la gestió del residu tèxtil. La introducció de la circularitat a tota la cadena de valor del sector és imprescindible per concebre una nova aproximació a aquest tèxtil del futur. També es tractarà la importància de l’entrada en vigor de les noves normatives europees, que ja estan suposant un procés d’adaptació per algunes empreses tèxtils.

Per aprofundir en aquestes dues temàtiques, la jornada es dividirà en dues parts: un intercanvi d’experiències i reflexions sobre els punts principals al matí, amb 100 places disponibles, i una sessió de networking a la tarda, amb 50 places. Comptarem amb actors destacats del sector del tèxtil sostenible del país com Eurecat, ModaCC, Solidança o Ecoalf. Després, es donarà un espai d’intercanvi amb 6 iniciatives locals que han esdevingut casos d’èxit en l’ús de models innovadors en l’àmbit digital i de la producció amb residu tèxtil. Aquests Racons per Filar comptaran amb la participació de projectes com Mates, Pislow o Bäloop. A la tarda, tindrà lloc una sessió de networking, on es dinamitzarà al grup per poder arribar a compartir amb el major nombre de participants possible, tot generant sinergies entre les iniciatives per cobrir necessitats detectades prèviament.

Si sou una iniciativa de Barcelona i teniu alguna relació amb el món tèxtil sostenible, us animem a reservar la vostra plaça per poder formar part de la 3a Jornada RevESStim el Tèxtil; trobareu tota la informació i els formularis d’inscripció en aquest enllaç. A més, podreu visitar presencialment el centre InnoBA, espai de referència de la ciutat de Barcelona en Innovació Socioeconòmica, on es durà a terme una part de la jornada. Consulteu el programa complet.

.. ..